Header

Lente!

lente.jpg

Zoals elke ochtend een nieuw begin kan zijn, is ook de lente weer een nieuw begin. Het wordt langzaam weer warmer, de eerste zonnestralen vallen op je huid, al het jonge groen komt boven en de vogels fluiten je wakker. Lentekriebels! Lekker naar buiten…

Er wordt niet voor niets gezegd dat zon, frisse lucht, beweging, water, gezond eten, rust en plezier onze beste heelmeesters zijn.

Tuinieren, klussen, wandelen of fietsen zijn goede manieren om weer uit de ‘winterslaap’ te komen.

Helaas zien we bij Jasperse Praktijkencentrum vaak dat mensen wat te enthousiast aan de slag gaan, bijvoorbeeld in de tuin. Vandaar dat we hieronder wat tips hebben om de frisse lentestart goed door te komen:

 

  • Als je na een periode van rust ineens hard aan de slag gaat kun je te hard van stapel lopen, veel mensen merken dit pas de volgende dag. Plan het zo dat je niet te lang achter elkaar in dezelfde houding werkt en kleine stukjes per keer doet. Wissel af en neem af en toe een welverdiende pauze.
  • Waarom alleen een warming up voor het sporten? Opwarmen voordat je lichamelijk werk gaat doen is ook belangrijk.
  • Draag flexibele kleding en een hemd onder je shirt. Zo word je niet belemmerd bij bewegen en houd je je rug warm.
  • Gebruik gereedschap met een steel op jouw lengte. Met te klein gereedschap moet je steeds bukken, daar word je alleen maar moe van.
  • Til zware dingen niet alleen en houd je rug recht door goed door je knieën te gaan. Met z’n tweeën is het (meestal) gezelliger en het werk ook nog eens sneller gedaan.
  • Gebruik een kruiwagen om spullen te verplaatsen, dit ontlast de rug.
  • Laat de zon op je huid komen voor broodnodige vitamine D (natuurlijk oppassen voor verbranding). Vitamine D is onder andere goed voor botten, spieren, zenuwen, werkt ontstekingsremmend en verminderd pijn.

Tip van Suzanne: spitten is niet noodzakelijk en scheelt een hoop rugklachten. Wel even onkruid wieden, niet meer over je plantbedden lopen en mulchen. Eventueel een woelvork/ grelinette gebruiken om de aarde los te maken, hiermee kun je een groot oppervlakte bewerken zonder je rug te forceren.


< terug naar het nieuwsoverzichtRBCZ LVNT klein.jpg Register Podoloog Geregistreerd Chiropractor NCA

Klachtenregeling 2017 © Jasperse Praktijkencentrum

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief