Header

Podologie

Van oudsher houden podologen zich bezig met voeten. Robbert Lavën is een registerpodoloog B. Hij houdt zich bezig met het hele lichaam, met het totale bewegingsapparaat. Na het doornemen van het dossier en/of een gesprek volgt een onderzoek. Dat bestaat uit verschillende drukmetingen, een scan van de voeten en een beoordeling van de stand van voeten, benen en rug. Spiertesten wijzen vervolgens uit of er sprake is van functiestoornissen.

Standafwijkingen van voeten en benen kunnen grote gevolgen hebben voor het gehele lichaam. Het kan niet alleen klachten in rug of nek, voet, enkel, knie of heup veroorzaken maar bijvoorbeeld ook hoofdpijn. Na het meten en testen worden corrigerende elementen onder de voeten geplaatst en wordt er opnieuw getest en gecontroleerd door middel van spiertesten. Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt beslist  of een therapiezool moet worden aangemeten.
 

 

 

Die therapiezool staat niet op zichzelf. Het maakt deel uit van een totaal ‘behandelconcept’ in deze praktijk. ‘Hier kijken we verder, omdat klachten vaak het gevolg zijn van iets anders. Daarom is die samenwerking ook zo waardevol: je krijgt heel andere inzichten.’ Praktijkencentrum Jasperse wil de functie herstellen en daarna verbeteren. In die volgorde, dat is belangrijk. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van gezondheid en welzijn, waardoor klachten verminderen of volledig verdwijnen.

‘Mensen vragen weleens: word je hier ook beter? Nee, niet altijd. Laatst was in de praktijk een mevrouw met MS, die is al jaren onder behandeling is. Vroeger kon ze niet praten, nu weer wel. Ze wordt niet beter, maar het gáát wel beter. En dat betekent wat voor je hele welzijn. Welzijn is veelomvattender dan gezondheid. Dat heeft ook te maken met een gezonde geest en met alle andere dingen waardoor we ons plezierig voelen. Daar doe je het voor.’

 

Alvast even rondkijken in onze praktijk? 

Dat kan door middel van onze 360 graden filmpjes. Bekijk ze hier!Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg  Logo-LVNT zwart wit.jpg Register Podoloog Geregistreerd Chiropractor NCA logo-scag zwart wit.jpg

Klachtenregeling 2017 © Jasperse Praktijkencentrum

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief