Ademtherapie

Ademtherapie - Jasperse praktijkencentrum
Joyce van Gelder- Jasperse Praktijkencentrum

De kracht van adem

Ben jij op zoek naar een manier om je lichaam en geest te beheersen? Wil jij jezelf binnen korte tijd energiek krijgen en dan weer rustig? Zou jij binnen een paar minuten een top focus willen hebben en dan voor het slapen gaan je zo ontspannen voelen dat je in slaap valt? Stel je voor dat je een manier hebt om je stijve spieren te ontspannen, zodat de pijnklachten oplossen en dat je jezelf in een staat kan zetten waarbij je immuunsysteem en je spijsverteringssysteem optimaal werken.

Zou jij zo’n ­beheersing willen hebben over je lichaam en geest?

Dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in de kracht van adem. Als fysiotherapeut is me dat nooit op de opleiding geleerd. Daarom heb ik 5 jaar dagelijks gestudeerd, getraind en geëxperimenteerd met wat allemaal mogelijk is.

De resultaten en mogelijkheden voor mezelf en voor mijn patiënten waren verbluffend. Het werd me al snel duidelijk dat ademwerk binnen de fysiotherapie net zo belangrijk is als oefentherapie.

Het autonome zenuwstelsel heeft verschillende standen die dienen ter onze bescherming.

Het autonome zenuwstelsel regelt de onbewuste processen in je lichaam. Het regelt de vitale lichaamsfuncties (hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur) en inwendige organen. Vroeger dacht men dat we daar geen vat op hadden. Maar inmiddels weten we via adem wel degelijk totale controle en beheersing kunnen krijgen over dit deel van ons zenuwstelsel.

De adem is een onderdeel van het autonome zenuwstelsel. We ademen zonder erbij na te denken. Maar als we bewust worden van onze ademhaling en de juiste technieken toepassen, kunnen we via ons autonome zenuwstelsel invloed hebben op al onze vitale lichaamsfuncties.

Op het moment dat het gevaar van buitenaf is geweken komt het zenuwstelsel in een andere stand. Het gevaar kan nu van binnenuit bestreden worden, het immuunsysteem wordt weer actief en het spijsverteringssysteem functioneert weer optimaal.

>> Ademtherapeut Joyce van Gelder

Met ademwerk bepaal jij welke stand jij aan zet en kan je de overprikkeling tegengaan.

Je kunt helen en virussen, slechte bacteriën en andere indringers kunnen worden bestreden. Veruit de meeste chronische aandoeningen en klachten van deze tijd hebben te maken met te lang in de stand staan die je van gevaar van buitenaf beschermd. Het autonome zenuwstelsel raakt overprikkeld. Het gevaar van binnenuit wordt niet meer bestreden en ziektes, pijn en aandoeningen krijgen makkelijk toegang.

Met ademwerk bepaal jij welke stand jij aan zet en kan je de overprikkeling tegengaan.

Jasperse Praktijkencentrum op TV bij RTL