Chiropractie

Suzanne Jasperse Chiropractie - Jasperse Praktijkencentrum
Suzanne Jasperse Chiropractie - Jasperse Praktijkencentrum

Voor klachten aan het zenuwstelsel en bewegingsapparaat

Chiropractie is een natuurlijke - en daarmee heel gezonde - behandelmethode die stoornissen in het zenuwstelsel corrigeert. Het bewegingsstelstel en de wervelkolom staan hierbij centraal. Storingen in dit ‘computernetwerk’ kunnen door allerlei factoren worden veroorzaakt en kunnen uiteenlopende ziekten en klachten veroorzaken, zoals bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten, maar ook hoofdpijn, migraine, whiplash, hernia, ischias, spit of pijn in de bovenrug.

Wij behandelen o.a.

  • Rug-, nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn / migraine
  • Whiplash / hernia / Ischias / Spit
  • Zenuwpijn / uitstraling
  • Aangezichtspijn / tintelingen

De chiropractor benadert problemen op geheel eigen wijze

het doel van de chiropractor is om klachten op termijn weg te nemen en te voorkomen dat ze terugkeren, door de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen. Een tennisarm bijvoorbeeld, is in feite een irritatie of ontsteking van het aanhechtingspunt van de onderarmspieren. De conventionele manier van behandelen bestaat uit het bestrijden van de ontsteking met medicijnen of injecties. De chiropractor pakt liever de oorzaak aan. De chiropractor zorgt ervoor dat de arm mechanisch en neurologisch weer normaal functioneert, waardoor de ontsteking vanzelf verdwijnt.

Disbalans tussen belasting en belastbaarheid

In 95% van de gevallen is er sprake van een disbalans tussen belasting en belastbaarheid, tussen wat iemand doet en wat iemand kan. De vraag is dan waarom het lichaam niet functioneert zoals het zou moeten doen. Daarom wordt niet alleen de pijnbron onderzocht maar wordt – in samenwerking met de andere collega’s - ook gekeken naar andere facetten die een rol kunnen spelen bij de klacht.

Behandeling Chiropractie - Jasperse Praktijkencentrum

Druktechnieken / manipulaties

Naast het geven van houdings- en voedingsadviezen bestaat de behandeling van de chiropractor hoofdzakelijk uit druktechnieken, manipulaties. Dat zijn snelle, goed gedoseerde bewegingen met de hand die het lichaam in staat stellen zichzelf als het ware te corrigeren. Een werkwijze die niet alleen zorgt voor meestal een snel resultaat maar ook voor een betere gezondheid en een groter gevoel van welzijn.

Er zijn natuurlijk problemen waar mensen mee moeten leren leven. Neem artrose, 'niks aan te doen', wordt vaak gezegd. Maar als iemand 30% functioneert en je kunt er 60% van maken. Dat kan het verschil zijn tussen ’s nachts wel of niet kunnen slapen. Als je die mensen gelukkig de deur uit ziet gaan dan weet je meteen waarvoor je het doet.

>> Chiropracter Jack Jasperse

Het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel

Chiropractie is een behandeling die zich richt op stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat en de relatie met het zenuwstelsel. Omdat de wervelkolom voor een belangrijk deel het zenuwstelsel omgeeft en beschermt, kunnen vooral stoornissen in de functie van de wervelkolom (ook wel blokkades genoemd) het zenuwstelsel beïnvloeden en mogelijk diverse klachten veroorzaken. Door een gedegen onderzoek en een gerichte behandeling lokaliseert en corrigeert de chiorpractor deze blokkades. Hierdoor wordt de doorstroming van de zenuwen hersteld waarna het lichaam zichzelf weer kan genezen.

Veel gestelde vragen over Chiropractie

Bij Jasperse Praktijkencentrum behandelen we een uitgebreid scala aan aandoeningen. Veelvoorkomende klachten, zoals rug-, schouder- en nekproblemen, behoren tot onze specialiteit. We zijn ook bedreven in het aanpakken van hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn, tintelingen en gevoelloosheid in de armen of benen. Onze deskundigheid reikt tevens tot het verlichten van pijn en stijfheid als gevolg van aandoeningen zoals artrose. Onze zorg strekt zich zelfs uit naar zwangere vrouwen met lage rugpijn, huilbaby's en kinderen, met succesvolle behandelresultaten. Chiropractische behandelingen leveren vaak verlichting op, zelfs wanneer andere benaderingen tekortschieten.

Bovendien richten we ons niet alleen op wervelkolomgerelateerde problemen, maar behandelen we ook spier- en gewrichtspijnen in de ellebogen, knieën, enkels en voeten. Door het optimaliseren van het bewegingsapparaat zien we regelmatig positieve reacties op andere klachten in het lichaam. Zelfs vage klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid kunnen verbeteren wanneer de wervelkolom optimaal functioneert.

Bij Jasperse Praktijkencentrum is een chiropractische behandeling normaal gesproken niet pijnlijk. Onze chiropractors zullen u vooraf uitgebreid informeren over wat u kunt verwachten. De behandeling bestaat meestal uit gewrichtsmanipulatie, zachte weefselmassage (bindweefsel, spieren en pezen), specifieke oefeningen, en aandacht voor uw dagelijkse activiteiten, waaronder levensstijl, houding en bewegingspatronen. Na de behandeling ervaren patiënten vaak direct verlichting van hun klachten. Eventuele 'bijwerkingen', zoals lichte spierpijn of vermoeidheid, verdwijnen doorgaans binnen één of twee dagen. Er kan ook een blauwe plek of lichte zwelling optreden, zij het zelden.

Elke medische behandeling brengt inherent risico's met zich mee. Bij Jasperse Praktijkencentrum voert uw chiropractor een zorgvuldig lichamelijk onderzoek uit en voert een uitgebreide anamnese uit om uw medische geschiedenis en symptomen te begrijpen, met als doel weloverwogen beslissingen te nemen. Bij behandelingen aan de nekwervels zijn de meeste bijwerkingen doorgaans mild, van tijdelijke aard en omvatten stijfheid, vermoeidheid, of in sommige gevallen enige pijn in het behandelde gebied. Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans binnen enkele uren of dagen. Het risico op ernstige complicaties, zoals een beroerte, is zeer klein, geschat op ongeveer 1 op de 1 miljoen tot 1 op de 6 miljoen behandelingen (Haldeman et al., 2002).

Om een vergelijking te trekken: dagelijkse activiteiten met vergelijkbare risico's zijn onder andere over je schouder kijken tijdens het autorijden, achteroverleunen in een kappersstoel, of zelfs het plafond schilderen. Het risico op een beroerte na een bezoek aan de chiropractor, specifiek voor patiënten met hoofd- en nekpijn, is vergelijkbaar met het risico na een bezoek aan de huisarts. De meest plausibele verklaring is dat sommige mensen chiropractische zorg zoeken voor symptomen die verband kunnen houden met een beginnende halsslagaderdissectie, wat uiteindelijk tot een beroerte kan leiden.

Absoluut, dat is zeker mogelijk. Als u eerder een andere specialist heeft bezocht, kunt u altijd bij de chiropractor terecht voor advies. De chiropractor voert een neurologisch onderzoek uit en deelt zijn bevindingen en uitleg om helderheid te verschaffen over de oorzaak van uw klachten en de mogelijke behandelopties. Indien nodig, kan de chiropractor bestaande röntgenfoto's en MRI-beelden gebruiken, waarvoor hij specifiek is opgeleid om deze te interpreteren. Bovendien kunt u met andere vragen ook altijd bij de chiropractor terecht.

Als u wilt ontdekken of chiropractie iets voor u kan betekenen, nodigen wij u graag uit om telefonisch een afspraak te maken voor een kosteloze screening bij ons. Deze screening neemt ongeveer 15 minuten in beslag en hoewel het geen behandeling betreft, biedt het u de gelegenheid om kort uw klachten te bespreken. Soms omvat de screening ook een evaluatie van uw houding en bewegingspatroon, waarop u advies ontvangt. Let erop dat u geen afspraak voor een gratis screening kunt maken via ons online afspraaksysteem. U kunt een afspraak voor een gratis screening maken door een e-mail te sturen naar info@jaspersepraktijkencentrum.nl of door te bellen naar 0118-471823.

Jasperse Praktijkencentrum op TV bij RTL