Medische Pedicure

De Medische Pedicure: passie voor voetgezondheid, meer dan alleen nagels

Het werk van de Medische Pedicure draait niet alleen om nagels, maar om de hele voet: Verkeerde schoenen kunnen de stand van de tenen veranderen en de vorm van de voeten beïnvloeden. De Medische Pedicure kijkt naar het totaalplaatje, niet alleen naar de nagels.
De Pedicure voert verschillende behandelingen uit om de gezondheid en het welzijn van de voeten te bevorderen.

Enkele van de meest voorkomende behandelingen zijn:

  • Knippen en vijlen van nagels: Loslatende nagels en andere ongemakken voorkomen.
  • Verwijderen van overtollig eelt: voorkomen van pijnlijke likdoorns en kloven.
  • Behandeling van likdoorns (eksterogen) en eeltpitten.
  • Behandeling van ingroeiende nagels: behandelen om te bevrijden van de omliggende huid.
  • Verzorging van schimmel­nagels (Mycose): afvlakken nagels, verwijderen aangetaste delen
  • Paraffinebehandeling: gericht op het hydrateren en verzachten van de huid.
  • Advies over schoeisel, nagel­verzorging en algemene voetgezondheid.
  • Reconstructieve nagel­behandelingen, om de nagel in een gezonde vorm te brengen.
  • Huidproblemen behandelen, zoals droge huid of kloven.

Pedicure Behandelingen

We benadrukken het belang van esthetiek en comfort. Pedicurebehandelingen gaan verder dan enkel medische aspecten; ze omvatten ook cosmetische zorg. Naast specifieke behandelingen zoals het frezen van verdikte nagels, verminderen van kloven en verwijderen van likdoorns, biedt de medische Pedicure bijvoorbeeld ook paraffinebehandelingen aan. Een paraffinebehandeling is niet alleen therapeutisch maar zorgt ook voor zachte voeten. De medische Pedicure doet ook nagelreparaties. Dit is ook voornamelijk cosmetisch. Als iemand bijvoorbeeld een halve nagel heeft kan de medische Pedicure daar een hele van maken.

Preventie en Onderhoud

De medische Pedicure pleit voor preventie en regelmatig onderhoud: Veel voetproblemen zijn te voorkomen met de juiste zorg en aandacht. Regelmatige pedicurebehandelingen dragen bij aan de gezondheid en het comfort van de voeten. Het gaat niet alleen om genezen, maar ook om preventie. Dus maak zeker een afspraak als je twijfelt of je voeten goed gezond zijn.

Wat onderscheidt de Medische Pedicure van de reguliere pedicure?

Het verschil zit vooral in de uitgebreidere kennis. Als Medische Pedicure leer je veel over de gevolgen van diverse behandelingen, zoals bijvoorbeeld de gevolgen van kanker. Chemotherapie kan bijvoorbeeld nagelproblemen veroorzaken. Ook besteed de Medische Pedicure aandacht aan aandoeningen zoals diabetes. Soms manifesteren ziektes zich eerst in de voeten, waardoor we als Medische Pedicure ook een belangrijke signalerende functie hebben. Diabetici hebben vaak een verhoogd risico op neuropathie, waardoor ze geen gevoel meer hebben in hun voeten. En dat kan riskant zijn, want dan kan je bijvoorbeeld ook niet meer voelen of je in een spijker bent getrapt. Als pedicure spelen we een rol bij het in de gaten houden van deze problemen. Het kan langzaam verlopen, dus regelmatige controles zijn cruciaal.

Reumaklachten

Voor mensen die kampen met reumaklachten, reikt de Medische pedicure eveneens doeltreffende oplossingen aan. Reumapatiënten ervaren vaak vergroeiingen aan de voeten, wat gepaard kan gaan met pijn en ongemak. Het doel is om de mobiliteit te bevorderen en eventuele drukpunten te verlichten. Daarnaast doet de Medische Pedicure aanbevelingen met betrekking tot geschikt schoeisel. De keuze voor het juiste schoeisel is van essentieel belang om de voeten van reumapatiënten te ondersteunen en te beschermen. 

Arkada Methode: Nagelreconstructie

De Arkada methode is een innovatieve en reconstructieve benadering voor nagelproblemen. Het is een doeltreffende behandeling die de medische Pedicure toepast bij ingroeiende nagels. Het proces begint met het aanbrengen van een speciaal serum, ontworpen om de nagel flexibel te maken. Na een week van behandeling komt de cliënt terug, waarna de medische Pedicure de nagel in de gewenste stand fixeer met behulp van acryl. Deze gepersonaliseerde aanpak maakt het mogelijk om de nagel op effectieve wijze te reconstrueren. De Arkada methode biedt niet alleen een oplossing voor esthetische zorgen, maar draagt ook bij aan het herstellen van de functionaliteit en gezondheid van de nagel.