Natuurgeneeskunde

Marcel Urgert Natuurgeneeskundig Mycotherapeut bij Jasperse Praktijkencentrum in Vlissingen

Leef bewust, natuurlijk gezond & gelukkig

Helaas is ziekte niet altijd te voorkomen en niet altijd is de reguliere geneeskunde de beste oplossing voor jou om te genezen. Door gebruik te maken van natuurlijke oplossingen, met de nadruk op medicinale paddenstoelen, zorgt de Natuurgeneeskundige voor een sterker immuunsysteem, een sterkere mentale weerbaarheid en een algeheel verbeterd welzijn.

Tarieven

 • Tarief Quickscan*: € 30,- (20 minuten)
 • Tarief eerste consult: € 95,- (75 minuten)
 • Tarief vervolgconsult: € 75,- (45 minuten)

* De Quickscan is ideaal voor een 'quick' diagnose van je klachten of een advies waar je direct zelfstandig mee verder kunt. Is je vraag complexer, boek dan een eerste consult.

Op natuurlijke wijze geholpen worden

Wil jij graag op een natuurlijke wijze geholpen worden, met de nadruk op het zelfherstellend vermogen van je eigen lichaam? Dan is dat in heel veel gevallen mogelijk. Onze Natuurgeneeskundige Marcel helpt je graag om je lichamelijk gezonder, ­vitaler en sterker te laten voelen. Ook voor een Quickscan, oftewel een korte check-up van je fysieke en mentale gesteldheid, kan je natuurlijk bij Marcel terecht. 

Wat kan de natuurgeneeskundige voor je doen?

 • Immuunsysteem versterken
 • Pijn verminderen of wegnemen
 • Overgewicht tegengaan
 • Chronische vermoeidheid verhelpen
 • Zorgen dat je beter slaapt
 • Somberheid / depressies verhelpen
 • Burnout tegengaan
 • Stress verminderen
 • Maag- darmaandoeningen verhelpen
 • Vasculaire aandoeningen voorkomen
 • Te hoog cholestorol verhelpen
 • Artritis, jicht verlichten/verhelpen
 • Eczeem verhelpen
 • Sneller herstellen van de ziekte van Lyme 

Herstel na ziekte

Na ziekte is het immuunsysteem vaak verzwakt en is het belangrijk om dit zo snel ­mogelijk weer op kracht te krijgen om het genezings­proces te versnellen. De Natuurgeneeskundige kan een waardevolle rol spelen ­tijdens jouw herstelfase. De behandeling wordt afgestemd op jouw specifieke behoeften en jouw fysieke ­gesteldheid. De Natuurgeneeskunde kan prima samen gaan met de reguliere geneeskunde vanuit onze holistische en eclectische benadering van herstel.

Een gezonde, vitale geest

De Natuurgeneeskundige kijkt niet alleen naar het lichaam, maar ook naar de geest. Heb je veel last van stress, angsten en blokkades, of lukt het maar niet om een positieve mindset aan te nemen? Dan heb je een verhoogde kans op fysieke klachten. In dat geval behandelt de Natuurgeneeskundige niet de klacht, maar gaat hij eerst op zoek naar de onderliggende factoren om het lichaam terug in evenwicht te brengen en help hij je om je mentale balans weer op orde te krijgen. Door bewuster te worden van je ­mentale ­gezondheid, ondersteund door natuurlijke remedies kan je vaak beter omgaan met stress, angsten, en ­moeilijke uitdagingen.

Vitaaltherapie - Jasperse Praktijkencentrum

Ik help je graag om je fitter en ­gezonder te voelen en bij het samenstellen van de juiste supplementen en voeding, om je immuunsysteem een flinke boost te geven. Als Natuurgeneeskundige behandel ik allerlei ziektes en aandoeningen.

Wanneer klachten het gevolg zijn van stress, angsten of somberheid. help ik je om de oorzaak van de klachten weg te nemen en te voor­komen dat de ­klachten terugkomen.

Met liefdevolle aandacht en een grote kennis van de natuurgeneeskunde, werk ik samen met jou aan een ­sterkere ­fysieke en mentale weerbaarheid.

>> Natuurgeneeskundige en Mycotherapeut: Marcel Urgert

Je cognitieve functies verbeteren?

Werkt alles nog goed in het bolletje, of beginnen sommige cognitieve functies achteruit te gaan? Vergeet­achtigheid, moeite met focussen, of het niet goed verwerken van informatie kan er zeker op latere leeftijd insluipen. Wanneer je dit bij jezelf merkt, maak dan eens een afspraak. Grote kans dat ik je goed kan helpen bij het verbeteren van je cognitieve functies.

Somberheid en ­depressies

Heb je klachten als somberheid, ­depressieve gevoelens of angstgevoelens (PTSS)? Deze klachten kunnen behoorlijk ten koste gaan van je ­welzijnsgevoel en leiden tot ­­vervelende kwalen zoals duizelig­heid, hoofdpijn, ­vermoeidheid, ­slapeloosheid, rugpijn, nekpijn en/of buikpijn, maar ook lusteloosheid, gebrek aan energie, passiviteit en zelfs verlies van eigenwaarde.
Ik kan je helpen om je mentaal weerbaarder te voelen.

Vitaaltherapie - Jasperse Praktijkencentrum

‘Medicinale’, oftewel vitaliserende
paddenstoelen

Bij de behandelingen maakt onze Natuurgeneeskundige regelmatig gebruik van kruiden en planten, maar ook van medicinale paddenstoelen. Medicinale padden­stoelen ­behoren tot de  krachtigste ­natuurlijke geneesmiddelen en worden al meer dan 7000 jaar ­toegepast in de traditionele ­Chinese Geneeskunde. In landen als China en ­Japan zijn paddenstoelen als Reishi, Chaga, Shiitake en Turkey Tail gewoon onderdeel van de reguliere geneeskunde. Helaas is veel van deze essentiële kennis uit onze eigen reguliere ­systemen geraakt. En dat is jammer, want medicinale paddenstoelen bevatten een enorme schat aan geneeskrachtige waarde.

Psilocybine bij somberheid en verslavingen

Al sinds de jaren ‘60 wordt er vanuit de ­weten­­schappelijke en klinische wereld met veel interesse gekeken naar de effecten van psilocybine bij angsten en depressies. Deze ­psycho-actieve stof uit truffels en paddo’s - die zorgt voor een mystieke ervaring - blijkt een hele goede en natuurlijke remedie te zijn tegen deze psychische ­aandoeningen.

Onlangs is er hernieuwde interesse ontstaan en lopen er nieuwe onderzoeken bij drie universitaire ­medische centra (Groningen, Leiden en Utrecht) naar de effectiviteit van psychedelische middelen bij angsten en depressies.

We weten al een tijdje dat het toepassen van psilocybine kan zorgen voor ­significante verlichting van de symptomen. Maar ook dat het effectief ingezet kan worden bij het behandelen van ­rook- drank- en andere verslavingen.

Misschien vind je Psilocybine inzetten met een hogere  hoeveelheid een beetje spannend? Dan is ­microdosering beter voor jou geschikt. Bij microdoseren neem je een hele kleine hoeveelheid en gespreid over een langere periode. Dit is zonder de mystieke ervaring, maar wel met de positieve helende effecten, zoals minder spanning, meer energie, meer empathische gevoelens en meer creativiteit.

Onze Natuurgeneeskundige kan u voorzien van advies.

Veel gestelde vragen over Natuurgeneeskunde

De Natuurgeneeskundige kijkt samen met jou naar natuurlijke remedies om van je klachten of aandoeningen af te komen. Hieronder vallen kruiden, planten en medicinale paddenstoelen. De Vitaal-therapeut kan je ook heel goed helpen bij mentale issues, wanneer deze zorgen voor psychosomatische klachten. Wanneer de Natuurgeneeskundige je niet kan helpen, dan kan hij je doorverwijzen naar een specialist. 

De Natuurgeneeskundige kijkt naar de gehele mens vanuit een breed en holistisch perspectief. Heb je bijvoorbeeld veel last van stress, angsten en blokkades, of lukt het maar niet om een positieve mindset aan te nemen? Dan heb je een verhoogde kans op fysieke klachten. In dat geval behandelt de Natuurgeneeskundige niet meteen de klacht, maar gaat hij eerst op zoek naar de onderliggende factoren om het lichaam terug in evenwicht te brengen en help hij je om je mentale balans weer op orde te krijgen. 

Vitaliserende paddenstoelen worden al meer dan 7.000 jaar toegepast, bijvoorbeeld in de Traditionele Chinese Geneeskunde en zijn vooral in het 'Oosten' populair. Daar zijn medicinale paddenstoelen zoals Turkey Tail en Reishi gewoon onderdeel van de reguliere zorg en kan een huisarts aldaar deze aan je voorschrijven. In het westen zijn we zo ver nog niet.

Maar (vitaliserende) paddenstoelen en schimmels spelen wel een belangrijke rol binnen de reguliere geneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan penicilline (antibiotica), lovastatine (cholestorol), Krestin (PSK en PSP) en zo zijn er nog tal van invloeden op te noemen. 

Jasperse Praktijkencentrum op TV bij RTL