Podologie

Voetmassage - Jasperse Praktijkencentrum
Podologie Robbert Laven - Jasperse praktijkencentrum

Een podoloog houdt zich bezig met het hele bewegingsapparaat

Van oudsher houden podologen zich bezig met voeten. Robbert Lavën is een registerpodoloog B. Hij houdt zich bezig met het hele lichaam, met het totale bewegingsapparaat.

Na het doornemen van het dossier en/of een gesprek volgt een onderzoek. Dat bestaat uit verschillende drukmetingen, een scan van de voeten en een beoordeling van de stand van voeten, benen en rug. Spiertesten wijzen vervolgens uit of er sprake is van functiestoornissen.

Standafwijkingen van voeten en benen kunnen grote gevolgen hebben voor het gehele lichaam.

Het kan niet alleen klachten in rug of nek, voet, enkel, knie of heup veroorzaken maar bijvoorbeeld ook hoofdpijn. Na het meten en testen worden corrigerende elementen onder de voeten geplaatst en wordt er opnieuw getest en gecontroleerd door middel van spiertesten. Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt beslist of een therapiezool moet worden aangemeten.

Wij behandelen o.a.

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Voetklachten
  • Knieklachten
  • Heupklachten
  • Causale en aanverwante klachten

Die therapiezool staat niet op zichzelf. Het maakt deel uit van een totaal ‘behandelconcept’.

Hier kijken we verder, omdat klachten vaak het gevolg zijn van iets anders. Daarom is die samenwerking ook zo waardevol: je krijgt heel andere inzichten.  Praktijkencentrum Jasperse wil de functie herstellen en daarna verbeteren. In die volgorde, dat is belangrijk. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van gezondheid en welzijn, waardoor klachten verminderen of volledig verdwijnen.

Bij Jasperse praktijkencentrum kijken we verder, omdat klachten vaak het gevolg zijn van iets anders. Daarom is die samenwerking ook zo waardevol: je krijgt heel andere inzichten.

>> Podoloog Robbert Lavën

Welzijn is veelomvattender dan gezondheid.

‘Mensen vragen weleens: word je hier ook beter? Nee, niet altijd. Laatst was in de praktijk een mevrouw met MS, die is al jaren onder behandeling is. Vroeger kon ze niet praten, nu weer wel. Ze wordt niet beter, maar het gáát wel beter. En dat betekent wat voor je hele welzijn. Welzijn is veelomvattender dan gezondheid. Dat heeft ook te maken met een gezonde geest en met alle andere dingen waardoor we ons plezierig voelen. Daar doe je het voor.’

Bij bepaalde zorgverzekeraars betaalt u als patiënt bij de registerpodoloog enkel de eventuele eigen bijdrage. Als uw behandeling volledig vergoed wordt, hoeft u niets voor te schieten. Uw registerpodoloog dient de declaratie dan rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar.

Hieronder kunt u uw zorgverzekeraar selecteren en uw verzekeringspakket aangeven. U krijgt dan direct inzicht in welke podologische behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. podonet.nl/insurance_widget/vergoeding_widget.php

Podologie kan een waardevolle aanvulling zijn op andere therapeutische benaderingen, zoals chiropractie, optometrie, fysiotherapie en meer. Het handhaven van een goede lichaamsbalans is van cruciaal belang voor een optimaal functionerend lichaam. Verstoringen in deze balans kunnen leiden tot afwijkingen en klachten in het gehele bewegingsapparaat, zowel veroorzaakt door interne factoren als externe omgevingsinvloeden.

Correcties uitgevoerd door optometristen en registerpodologen hebben directe invloed op de perceptie van informatie vanuit de ogen en de voetzolen, wat op zijn beurt de manier waarop het lichaam reageert op de omgeving beïnvloedt. Dit resulteert in onmiddellijke aanpassingen in de lichaamsbalans.

Een nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines versterkt en optimaliseert de effecten van de behandelingen. Gezamenlijke therapieën, waarbij verschillende specialisaties worden gecombineerd, bieden de mogelijkheid om eventuele afwijkingen vroegtijdig te identificeren en verdere behandelingen hierop af te stemmen.

Dankzij geavanceerde voetmetingen kunnen we direct vaststellen of uw lichaam in de juiste balans is. Door gebruik te maken van corrigerende zolen, kunnen we deze balans herstellen en de drukpunten onder uw voeten verminderen.

Na een grondige evaluatie van uw klachten, begint de registerpodoloog met een algemene inspectie, het maken van een voetafdruk en een computergestuurde scan. Vervolgens volgt een uitgebreid onderzoek met behulp van een voetspiegel, waarbij wordt gelet op uw houding, de stand van uw voeten, tenen en benen, en eventuele afwijkingen in uw rughouding.

Nadat de corrigerende elementen zijn aangebracht, volgt een nieuwe beoordeling, metingen en spiertesten om te controleren of de klachten zijn verminderd. Op basis van deze gegevens wordt bepaald of therapiezolen kunnen bijdragen aan het verlichten van de klachten.

Jasperse Praktijkencentrum op TV bij RTL