Therapeutische massage

Therapeutische Massage - Jasperse Praktijkencentrum
Massage- Jasperse Praktijkencentrum

Massages, yoga & health voor vrouwen

Myrthe verzorgt massages, yoga & health voor vrouwen.
Voor mannen is het enkel mogelijk om een afspraak te maken als het op interne verwijzing is van een andere therapeut binnen Jasperse Praktijkencentrum

Nieuw: VLOW® borstweefsel behandeling

VLOW® borstweefsel behandeling: een holistische benadering van borstgezondheid, gebaseerd op natuurgeneeskundige principes, gericht op het helpen voorkomen van borstklachten en het ondersteunen van vrouwen met (gedia­gnosticeerde) borst­problemen.

Een overzicht van de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

1. Haptonomie

Haptonomie gaat over het maken van een balans tussen voelen, denken en doen. Als voelen, denken en doen in balans zijn en op elkaar aansluiten zijn we op ons best! Bij klachten die te maken hebben met balans tussen deze kan haptotherapie helpen.

Bij haptotherapie wordt er door bewegingsoefeningen, gesprekken en aanraken de ontwikkeling van het voelende vermogen gestimuleerd. Al voor onze kindertijd is dit vermogen de basis om te kunnen leren. In therapie krijg je inzicht in je eigen gedrag en problemen die te maken hebben met het voelen, denken en doen en de balans daartussen. Door het voelend vermogen te ontwikkelen leer je ‘jouw eigen speciale manier’ om anders met een klacht om te gaan.
Naast een balans te creëren tussen voelen, denken en doen gaat het tijdens de coaching in de haptotherapie ook om ‘willen leren durven’. Gedurende de individuele begeleiding ga je je eigen mogelijkheden, remmingen en beperkingen in samenwerking zien.

In de Haptonomie worden haptische therapie vormen gebruikt als ondersteuning bij problemen zoals:

stress of burn-out, overbelasting, dip en depressie, relatie problemen, trauma, omgang met conflicten, gebrek aan zingeving, het herkennen van gevoelens, omgaan met boosheid, grenzen stellen en problemen tussen levensfasen.

2. Hoofdpijnmassage

Minimaal 1 op de 5 mensen heeft tenminste 1 dag in de week hoofdpijn. Dit belemmert een goed functioneren. Dagelijkse spanning en stress kunnen blokkades veroorzaken in de schouders, nek en het hoofd. Hierdoor is de doorbloeding naar je hoofd verminderd wat kan leiden tot verschillende klachten zoals: hoofdpijn, vermoeide ogen en concentratie verlies.

Een massage van het hoofd en de spieren die hieraan verbonden zijn bevordert de doorbloeding, herstelt de energiebanen en verzorgt de balans en gezondheid. Mensen met regelmatige hoofdpijnen, met een zittend beroep die veel moeten lezen en/of schrijven of die veel achter de pc zitten hebben baat bij deze massagevorm. Deze massage werkt ook verlichtend bij clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn en aangezichtspijn.

Kinesiologie - Jasperse Praktijkencentrum

3. Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage is een weldaad bij stress, spanningen, hoofdpijn en uitputting en geeft een heel ontspannen gevoel. Het kalmeert de zenuwen, verbetert de bloedsomloop en geeft de huid een gezonde glans. Je voelt je door de massage enorm verfrist en ziet er jonger uit.

Bij de gezichtsmassage wordt het gezicht gereinigd, rustig gemasseerd d.m.v. kleine kneepjes en strijkingen waarbij ook het décolleté en de schouders worden meegenomen. Een weldadig masker, dat even moet inwerken en daarna wordt verwijderd, maakt deze heerlijke massage compleet.

4. Zweedse massage

De Zweedse massage, ook wel de klassieke massage genoemd, onderscheidt zich door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting. Een goede doorbloeding en hulp aan het zelfherstellend vermogen zijn naast ontspanning het grootste doel.

Deze vorm is een wat stevigere massage die bestaat uit het geven van knedingen en fricties zonder olie, waardoor er met name in het spierweefsel meer effect optreedt. Dit zorgt voor het los komen en afvoeren van afvalstoffen, betere doorbloeding, spierherstel en vermindering van spierpijn. Bij de massage worden benen (voor- en achterkant), armen, rug, nek en schouders behandeld.

Deze massage richt zich vooral op het ontspannen van de spieren na lichamelijke zware- of verkeerde belasting of na sporten.

5. Nek-schouder-rug massage

Deze massage betreft een combinatie van de toepassing van de klassieke knedingen en ontspanningsmassage voor nek, schouders en rug.

Eerst wordt zonder olie de spanning c.q. pijn uit de spieren gekneed, gevolgd door een ontspannende spiermassage met olie. Na afloop voel je je een stuk beter en heerlijk ontspannen!

6. Cupping therapie

Bij de cupping therapie wordt er gebruik gemaakt van plastic cups. Deze cups worden op het lichaam geplaatst en vacuüm gezogen. Doordat de cups voor een aantal minuten op de huid geplaatst worden zorgt het vacuüm zuigen dat het bloed weer goed naar de oppervlakte stroomt; hierdoor vindt genezing plaats. Ook worden de meridianen op de rug geopend en dit stimuleert de energie om door het gehele lichaam goed te stromen.
De cuppingmethode die wij hanteren is afgeleid van de bindweefselmethode. De cup wordt vacuüm gezogen en over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q. spierverloop en energiebanen. Cupping therapie wordt ingezet om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen. Tevens heeft het een positieve invloed op blessures, stress getrakteerde klachten, cellulitis, fibromyalgie, verklevingen (bindweefsel) en littekens (rondom het litteken, minimaal 6 maanden oud en goed genezen).

Cupping - Jasperse Praktijkencentrum

7. Ayurvedische massage

De letterlijke betekenis van Ayurveda is ‘kennis over het leven’. En meer kennis over het leven zorgt er voor dat je beter kunt leven. De Ayurvedische massage is een massage gebaseerd op de traditionele oosterse geneeskunde. Deze geneeskunde is zesduizend jaar oud en van holistische aard. Hierbij wordt de mens als één geheel gezien, zonder scheiding van lichamelijke, psychische en emotionele eigenschappen.

De Ayurvedische massage is een zeer ontspannende, energetische massage. Bij de Ayurvedische massage worden massage-technieken en de marmapunten (drukpunten) gebruikt om de balans van lichaam en geest te herstellen. Het neemt emotionele en energetische blokkades weg waardoor de energie weer stroomt! Tijdens deze uitgebreide lichaamsmassage wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakte voedende warme olie waardoor er een algehele ontspanning ontstaat. Bij deze massage worden: voeten, benen, armen, handen, borstbeen, borstspieren, buik, gezicht, hoofd, nek, schouders en rug gemasseerd.

8. Ayurvedische hoofdmassage

De Ayurvedische hoofdmassage is een rustgevende en balancerende massage op zowel fysiek als geestelijk niveau. Deze helpt tegen hoofdpijn/migraine, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en zorgt voor een algehele ontspanning, betere concentratie en geeft een stralende huid.

Er wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakte warme kruidenolie. Naast het hoofd, worden ook het gezicht, de oren, schedel, nek, schouders en marmapunten (drukpunten) meegenomen voor een diepgaande ontspanning. In het hoofd bevindt zich het centrum van het zenuwstelsel, waardoor een hoofdmassage lichaam en geest meer in balans brengt.

Hoofdmassage - Jasperse Praktijkencentrum

9. Cranio sacraal massage

Cranio Sacraal massage is een holistische behandelmethode. Deze therapie komt voort uit de osteopathie. Ik gebruik technieken van de Cranio Sacraal therapie tijdens de massage.De osteopaat W.G. Sutherland ontdekte het belang van het Cranio Sacrale systeem. De meeste technieken die tegenwoordig gebruikt worden komen van hem.Het lichaam slaat lichamelijke en emotionele trauma’s op. Vervolgens worden ze opgeslagen in een zogenaamde energiecyste. Dit kan op den duur klachten veroorzaken. Tijdens een Cranio Sacraalsessie behandel ik zo’n cyste.

Bij de behandeling worden de handen zacht en losjes op het lichaam gelegd. En bewegen mee met het Cranio Sacrale ritme. Hierdoor worden verstoringen in het ritme waargenomen. Je kunt dit zelf ook voelen. Dit voelt dan warm, stroef stroperig of harder aan dan andere delen van het lichaam. Door dit gebied te behandelen kan de doorstroming weer op gang komen en ruimte gecreëerd worden.

Gedurende de behandeling kan het Cranio Sacrale systeem stil komen te liggen. Dit wordt ook wel een stillpoint genoemd. Je kunt dan in een diepe slaap terecht komen, waarbij herstel en heling plaats vinden. Hierbij gaat het lichaam diep van binnen een proces aan. Waardoor een tijdloze heilzame rust plaats vindt.

De meest voorkomende behandelpunten zijn het hoofd, de wervelkolom en het bekken. De werking van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functie van het lichaam worden hierdoor gestimuleerd. Tevens verbetert de beweeglijkheid van het weefsel en neemt de vitaliteit toe. Ook wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer geactiveerd. Hierdoor krijgt het hele lijf een boost. Natuurlijk zullen andere punten die aandacht vragen ook behandeld worden.

10. Energetische massage

Ons zenuwstelsel reageert op energie. Tijdens de energetische massage wordt bewust gewerkt met de energieën in het lichaam. De bedoeling is om energie te laten stromen, de energiekanalen vrij te maken en blokkerende energie af te voeren. Het doel is om balans te creëren tussen lichaam en geest.

Deze massage wordt ervaren als een rustgevende maar diepgaande massage die soms het een en ander los kan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: te veel warmte of kou wat in het lichaam is op geslagen of emoties die eruit moeten. Bij deze massage de energiepunten in het gehele lichaam behandeld. Verder is de massage voorzien van rustige strijkingen en enkele andere technieken om de energie beter te laten stromen.

Podologie - Jasperse Praktijkencentrum

11. Balinese massage

Het is heerlijk genieten met de ontspannende Balinese massage. Deze massage is met een goede balans van drukkingen, strijkingen en warme etherische olie. Er wordt zowel met handen als armen gewerkt om kracht te kunnen geven op plekken die het nodig hebben. Hierdoor wordt deze aromavolle Balinese massage ervaren als ontspannend en stevig tegelijk.

Het kernmerk van deze Balinese massage is dus stevig maar zacht in de kern. Vindt je een iets stevigere massage lekker? Maar ook weer niet te hard, zodat je toch lekker kan ontspannen. Probeer dan eens deze heerlijke oosterse massage. Een echte aanrader.

12. Bamboe massage

De bamboe massage is een rustige maar stevige massage met een oeroude Chinese traditie. De combinatie van warme olie, bamboestokken en handen helpt belaste en (over)vermoeide spieren weer op juiste spanning te brengen, waardoor het lichaam zichzelf sneller en krachtiger kan herstellen.

13. Fybromialgie massage

Deze massage verlicht bij fibromyalgie de pijn, angst en somberheid. Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Bijvoorbeeld bij fibromyalgie staat het lichaam onder stress. Met andere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

Deze massage is speciaal voor Fibromyalgie patiënten. Behandeling van weke-delen reuma/reumatische aandoeningen zoals: pijn, angst en somberheid. Tevens: slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn, stijfheid, concentratiestoornissen en darmklachten

Door middel van deze fibromyalgie massagebehandeling wordt:

 • de ademhaling weer normaal,
 • het hartritme daalt
 • de stress en pijn in het lichaam verminderen.
 • het versterkt het lymfesysteem,
 • ook verlicht het spierkrampen,
 • verlaagt bloeddruk
 • verder zorgt het voor opname van zuurstof in de spieren,
 • verbetert het bewegingsapparaat maar ook
 • geeft het een natuurlijke pijnstiller ofwel endorfine wordt door het lichaam aangemaakt.

14. Zorgmassage

'Een zachte massage'. Een zacht en verzorgende massage met zeer rustige strijkingen die diep doorwerken met als effect ‘een diep ontspannend gevoel’. Ritme en herhaling zorgen er voor dat je sneller dieper weg zakt. In deze diep ontspannende fase maakt je lichaam endorfine (het hormoon waar je blij van wordt) aan. Eenmaal uit het hoofd wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer aangesproken.

Zeer geschikt voor mensen met reumatische klachten, CVS (chronischevermoeidheidssyndroom), HMS (hypermobiliteitssyndroom), ouderen met verkrampte spieren of fibromyalgie of andere vormen van reuma.

15. Bindweefselmassage

Anti-cellulitis- / bindweefselmassage is een combinatie van massagevormen. Met behulp van o.a. cupping is het een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en versteviging.

Deze massage is o.a. goed als je veel spanning bij je draagt, veel zit en weinig beweging hebt, (aanleg voor) cellulitis hebt, verklevingen hebt, het gevoel hebt dat je afvalstoffen niet goed afgevoerd worden of voedingsstoffen slecht opneemt, een stevigere huid wilt, of gewrichtsklachten hebt. Daarnaast is het ook heel heilzaam bij migraine of voor een betere doorbloeding.

De techniek die gebruikt wordt kan gevoelig zijn. Bindweefsel massage vindt plaats d.m.v. een haak-trek beweging en/of cupping waardoor de wat dieper gelegen huiddelen geactiveerd worden. Dit verbetert de doorbloeding, de opname van voedingsstoffen en loslaten van afvalstoffen enorm!

Behandeling anti-cellulitis- / bindweefselmassage in kuurvorm:
Voor optimaal resultaat zijn meerdere bindweefsel-massages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld; meestal zes tot twaalf behandelingen. Een kuur bestaat uit één keer per week bindweefselmassage gedurende drie tot vier weken, met daarna een rustpauze van drie weken. Vervolgens weer drie tot vier weken, één keer per week behandelen. Wanneer dit nodig blijkt, kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar twaalf behandelingen.

Bindweefselmassage werkt ook heel goed in combinatie met een detox!

16. Kokosstempel massage

Een kruidenstempelmassage is een heerlijke massage waarbij warme geneeskrachtige kruidenbundels gebruikt worden, afgewisseld met oliemassage. De kokosstempelmassage bestaat uit een kleine limoen scrub behandeling en een warme kokosstempel massage. Na de scrub volgt een massage met pure kokosstempels.

De kokos in de stempels geven olie af zodat dit een zeer aangenaam voelende en ruikende massage wordt. Dit zorgt voor een algehele ontspanning van lichaam en geest. Kokos verstevigt de spankracht van de huid en stabiliseert het bindweefsel. De stempel bestaat uit een combinatie van ingrediënten die de huid herstellen, ouderdomsverschijnselen vertragen en het immuunsysteem versterken. De scrubstempel verwijdert dode huidcellen en geeft een stralende huid met vernieuwde energie. Door deze massage voel je je weer stralend, vernieuwd en ontspannen.

17. Magnesium massage

'Een magnesium boost'. Magnesium vormt de basis voor een goede gezondheid. Magnesiumolie werkt effectief en snel door de directe opname in de huid. Veel klachten die men ondervindt zijn een gevolg van een magnesiumtekort. Magnesium zorgt o.a. voor nieuwe cel aanmaak en draagt bij aan meer dan 300 processen in ons lichaam. Een daarvan is het stimuleren en ondersteunen van het zelfhelend ofwel zelfgenezend vermogen.

Omdat magnesiumolie kan worden opgenomen door de huid worden tekorten snel verholpen & effectief tegengegaan. De inzet van magnesium bij massage verhoogt de intensiteit en het effect van de massage behandeling. De zuivere Himalaya magnesiumolie dringt direct door in de cellen en kan daar meteen zijn heilzame werking doen.

Samengevat:

 • Magnesium verlicht stress en verbetert slaap en concentratie
 • Helpt spieren en zenuwen goed te functioneren
 • Reguleert de activiteit van vele enzymen
 • Helpt bij het voorkomen van slagaderverharding en bloedstolsels
 • Maakt insuline meer effectief
 • Reduceert ontstekingen door pijn en spierkrampen te verlichten.
 • Helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.
 • Versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren.
 • Draagt bij aan het herstel van de pH in het lichaam.
 • Verbetert zuurstof gebruik.

18. Gember massage

'Een verwarmende massage'. Gember stimuleert de doorbloeding, is verwarmend, pijnstillend en ontstekingsremmend en daarom ideaal voor massage van verharde spieren, stijve spieren, bij spierpijn, artritis en reumatische klachten. Tevens ter ondersteuning bij genezing van slijmbeursontsteking of andere ontstekingen.

Gember olie heeft een zeer fijne warme, krachtige & vurige geur die weer nieuwe levenskracht schenkt. Bij zwakte en moeheid geeft de olie energie en versterkt het afweersysteem. Het zorgt voor het opruimen van blokkades en hervatten van de doorstroming. Verder geeft het een gevoel van warmte, bescherming en geborgenheid.

Massage kan gebruikt worden voor ontspanning, dit noemen we een ontspanningsmassage. Echter kan massage ook ingezet worden tegen klachten en blessures zoals nekpijn, hoofdpijn, rugklachten, gespannen hamstrings en kuiten.

Massage heeft diverse positieve effecten, waaronder stressvermindering, verlichting van lichamelijke klachten, versterking van je immuunsysteem, bevordering van de doorbloeding, verhoging van energieniveaus, verbetering van zelfbewustzijn, bewustwording van je lichaam, versterking van gevoelens van welzijn, en het bevorderen van balans tussen lichaam en geest.

Voor en na de massage, zorg ervoor dat je een glas water drinkt. Ga niet met een lege maag naar de massage, eet bij voorkeur iets lichts ongeveer een half uur voor de massage, en als het je eerste massagesessie is, laat het ons weten, vooral in verband met de gewenste druksterkte.

Jasperse Praktijkencentrum op TV bij RTL