Filipe Kampf

Filipe Kampf Chiropractie - Jasperse Praktijkencentrum

Filipe kampf


Chiropractor / Traditionele Chinese Geneeskunde

Filipe is afgestudeerd als chiropractor in 2010 aan Feevale universiteit in Brazilië. Daar heeft hij 12 jaar gewerkt als chiropractor.

In maart 2022 arriveerde hij in Nederland om bij Jasperse Praktijkencentrum te komen werken.

In juni van dat jaar zag hij hier zijn eerste patiënten.

Acupunctuur- Jasperse Praktijkencentrum

Ik zie een persoon graag als een geheel, niet alleen als een ruggengraat, of een klacht.

“Onze lichaam en geest zijn allemaal verbonden en deel van één geheel. Mijn streven is om mensen echt te leren kennen en begrijpen. En ze te helpen met behulp van alles wat binnen mijn bereik ligt.

Ik ben Braziliaans. Ik ben in Nederland aangekomen eind maart 2022. Mijn moedertaal is dan ook Portugees. Daarnaast spreek ik goed Engels en een beetje Spaans. Momenteel ben ik druk bezig om de Nederlandse taal te leren. Binnenkort zal ook die taal niet meer zo moeilijk zijn. Maar gelukkig spreek ik de taal van het menselijk lichaam. Dus zodoende ben ik sowieso in staat om met uw lichaam en ruggengraat te communiceren.

Chiropractie is de manier die ik gekozen heb om iedereen die mijn hulp zoekt in de gemeenschap waar ik deel van uit maak te helpen. Ik heb mijn diploma in chiropractie behaald eind 2010 aan de universiteit van Feevale in Brazlië. Inmiddels ben ik bijna 12 jaar actief als chiropractor. Ik heb in verschillende delen van Brazilië gewoond, waardoor ik veel heb meegemaakt. Zo heb ik onder andere met topatleten gewerkt. Maar ik heb altijd de “gewone mens” behandeld, met extra aandacht voor de ouderen. Qua technieken werk ik voornamelijk met Thompson, Gonstead, diverse, occipital sacro en activating. Als toevoeging op deze technieken gebruik ik graag spier technieken zoals Trigger Points, Nimmo, Graton en Art.

Tijdens deze reis had ik steeds het gevoel dat ik iets miste, wat ik niet kon verklaren. Dit was omdat het niet iets tastbaars was. Na enige tijd ontdekte ik dat dit het energetische gedeelte van het menselijk lichaam was. Dus, in 2018 besloot ik om mijn kennis uit te breiden en heb ik hiervoor traditionele Chinese geneeswijze gekozen. Met het afronden van deze studie van twee jaar wist ik de connectie tussen fysiek en energie te leggen. Een van de meest bekende vormen van traditionele Chinese geneeswijze is Acupunctuur. Maar naast deze techniek vind ik ook de Chinese dieet therapie en Chinese kruiden geneeskunde.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Ik heb zelf vele jaren last gehad van migraine. Geen enkel medicijn werkte hier tegen. Ten tijde van de migraine deed ik de opleiding Rechten. Een medestudent gaf mij de tip om eens chiropractie te proberen als behandeling. Na mijn initiële twijfels, omdat ik niet bekend was met het beroep, besloot ik om een afspraak te maken. En jawel hoor, mijn migraine werd verholpen door deze chiropractor! Mijn lijden was voorbij. En dát was het moment waarop ik dacht: “Dit is wat ik wil doen met mijn leven; Om in staat te zijn om het leven van anderen te verbeteren met mijn handen.” Ik besloot om met mijn opleiding Rechten te stoppen en de opleiding chiropractie te starten. In 2011 begon is mijn loopbaan als chiropractor.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Zonder twijfel mensen leren kennen en zien welk verschil ik kan maken in hun levens. Het verbeteren van de kwaliteit van leven van mijn patiënten en om hun evolutie te zien wanneer ze binnen komen met klachten. De mogelijkheid om iemands leven weer naar zo normaal mogelijk te brengen geeft mij heel veel voldoening.”

Wilt u meer weten over chiropractie?

U leest meer over chiropractie op deze pagina
U leest meer over TCM op deze pagina.