Review – Marcel de Waard

Onze cliënten vertellen

Marcel de Waard vertelt...

Marcel genoot in Almere van zijn werk als buschauffeur en stond daar bekend als de vrolijke goedgeluimde ‘buschauffeur met de zwarte hoed’. Voor die tijd reed hij als uitzendkracht bij Randstad en genoot vooral van zijn weekenddiensten waar hij ’s avonds de late dienst of wel de ‘discobus’ reed. Op 16 juli 2009 kreeg Marcel de Waard een zwaar herseninfarct als gevolg van een totale verstopping van de binnenste halsslagader.

De artsen wilden dotteren, maar Marcel wilde dat niet vanwege de mogelijke risico’s. Een paar dagen voorafgaand aan die bewuste 16e juli liep Marcel al rond met een knallende hoofdpijn. Op de dag zelf had hij een gebroken dienst en ging tussen de middag even naar huis. “Toen ik na mijn lunch weer achter het stuur zat, zag ik ineens mijn mondhoek hangen, mijn linkerarm leek plots verlamd en dus liet ik via de centrale 112 oproepen. Ik kon nog wel rijden, want een bus rijden doe je met je rechtervoet en sturen deed ik met mijn rechterarm. Ik reed nog twee haltes door en toen hoorde ik de ambulance al.”

Uittreden en bijna-dood ervaring

“Ik kan me nog herinneren dat ik gedag zei tegen een verpleeg­kundige, maar vervolgens ‘was ik uit mijn lichaam en vloog achter de ambulance aan’. Ik was gewoon helemaal weg en waarschijnlijk ook half dood. Ik was als het ware uit mijn lichaam getreden en alles wat er nadien gebeurde was een bijzondere ervaring. Ik lag drie dagen in coma in het ziekenhuis en heb mezelf gedurende die dagen ook echt zien liggen. Mijn zintuigen werkten heel intens. Ik kon alles verstaan wat een paar deuren verderop werd besproken en ik rook op de derde etage de koffie die in de kelder werd gemaakt. Zo ontzettend vreemd allemaal. Ik kan het niet verklaren. Ik was helemaal verlamd, was er zelf niet echt bij maar zweefde boven mijn eigen lichaam terwijl mijn zintuigen op volle kracht functioneerden.”

Jasperse Praktijkencentrum, een fenomeen

In 2011 verhuisde Marcel naar het Zeeuwse Vlissingen nadat hij een paar maanden in Duitsland was afgekickt van de vele medicijnen. Marcel ontdekte dat hij een chiropractor nodig had en kwam, na enige omzwervingen bij een aantal fysiotherapiepraktijken, uiteindelijk terecht bij Jasperse Praktijkencentrum, omdat daar specialisten werken die regelmatig samen een patiënt behandelen en ter plekke snel professionele informatie met elkaar delen. “Bij Jasperse werkt men holistisch. Alle specialisten werken nauw met elkaar samen en er is een perfecte onderlinge communicatie.” “Men overlegt nauwgezet met elkaar om de juiste diagnoses te stellen, conclusies te trekken en om de juiste behandelplannen op te stellen.” Marcel is geholpen door Thijmen Borghart (fysiotherapeut) en zijn collega’s Frank Hardy (optoloog) en Christine Jasperse Breidenbach (kinesioloog die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert) en vervolgens bij Suzanne Jasperse (chiropractor en directrice).

Marcel: “Ik ben echt zó blij dat ik hier terecht ben gekomen. Er wordt hier echt naar mij geluisterd. Men wordt hier respectvol behandeld, je eigen mening wordt gerespecteerd en men denkt met je mee. Men kijkt naar je als mens en behandelt je niet als een nummer dat toevallig even langskomt voor een behandeling. Als ik bijvoorbeeld bij Suzanne, de chiropractor, ben geweest, dan leest zij eveneens de dossiers door van de andere specialisten die mij behandelen of behandeld hebben.” “Als ik haar vraag naar een acupunc­tuur­behandeling, dan stuurt ze me direct door naar Filipe Kampf, de chiropractor die chiropractie aanvult met oude Chinese geneeskunde. Suzanne heeft daar geen enkele moeite mee en voelt zich ook niet gepasseerd.” “Bij Jasperse zet iedereen zich in om gezamenlijk een bepaald doel te bereiken en dus staat elke behandelaar open voor behandelmethoden van de ­­­
collega-specialisten. De professio­nele aanpak liegt er niet om.”

Klant aan huis…

Marcel wordt ongeveer 4 á 5 keer per week door de specialisten van Jasperse behandeld. “Ik weet het, dat is best veel maar ook absoluut noodzakelijk. De consultaties helpen mij om soepel te blijven. Ik heb een chronische indicatie vanuit het ziekenfonds en krijg drie keer per week een behandeling van Thijmen en bezoek fysiotherapeute Joyce van Gelder eens per week. Verder kom ik ongeveer een keer per maand voor een extra behandeling door Suzanne of Christine. Ik heb die behandelingen echt nodig.” “Na mijn infarct was ik helemaal verlamd en na alle behandelingen door de experts van Jasperse, heb ik nu nog ‘slechts’ een gedeeltelijke, van top tot teen linkszijdige verlamming die zich niet meer herstelt, tenzij men alles aan de linkerzijde opereert en wellicht mijn schedel licht, maar daar voel ik niet zo veel voor. Nee hoor, van mijn leven niet, veel te gecompliceerd en ook geen enkele garantie voor optimale verbetering. Nee, ik laat het zo, ik heb hier mee leren leven en dat gaat me momenteel, zeker met de professionele behandelingen van Jasperse bijzonder goed af.”

Alleen maar positief

Marcel is heel blij dat hij bij Jasperse terecht is gekomen. Hij voelt zich hier thuis en begrepen. De sociale omgeving doet hem ook heel goed. Het feit dat iedereen hier op dezelfde wijze wordt geholpen en dat er geen onderscheid wordt gemaakt in behandelwijzen van verschillende mensen op wat voor niveau dan ook, ervaart Marcel als een ontzettend groot pluspunt. Oké, vanwege zijn vele behandelingen is hij hier dan wel bijna ‘kind aan huis hier’, maar dat neemt niet weg dat hij hier elke keer weer met humor, plezier en een lach binnenstapt en na zijn behandelingen weer vrolijk en helemaal opgelucht het pand weer verlaat. Elke behandeling bij Jasperse ervaart hij als een verademing. Steeds opnieuw wordt hij van zijn klachten bevrijd en kan hij er weer even tegenaan. Marcel heeft dan ook alleen maar goede woorden over voor iedereen die bij Jasperse werkzaam is.

”Jasperse Praktijkencentrum is een aanrader voor iedereen die lichamelijke problemen ondervindt, maar dan ook echt voor iedereen. Dat komt omdat men hier holistisch denkt en werkt. Stuk voor stuk allemaal experts, ieder op zijn/haar niveau en vakgebied. Het is geweldig om te zien hoe iedereen hier wordt behandeld. Alleen de positieve uitstraling van alle behandelaars doet al wonderen en dan moet vaak nog met de behandeling worden begonnen.” “Niet in de laatste plaats wil ik de mensen van het secretariaat noemen voor hun bijzondere aanvullende kwaliteiten voor het centrum.”

Jasperse Praktijkencentrum in Vlissingen

Maak een afspraak

Afspraak maken voor uw kennismakingsconsult:

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief