Marcel Urgert

Marcel Urgert Vitaaltherapeut - Jasperse Praktijkencentrum

Marcel Urgert

Natuurgeneeskunde & Medicinale Paddenstoelen

Met liefdevolle aandacht en mijn kennis van de natuurgeneeskunde, werk ik samen met mijn collega’s bij Jasperse praktijkencentrum aan jouw ­fysieke en mentale weerbaarheid, vitaliteit en gezondheid.

Mijn naam is Marcel Urgert. Ik ben Natuurgeneeskundige bij Jasperse praktijkencentrum met een specialisatie in Medicinale Paddenstoelen. Ook voor advies voor het op de juiste manier toepassen van psilocybine voor je mentale gezondheid kunt u bij mij terecht.

Marcel Urgert Fytotherapeut - Jasperse praktijkencentrum
Marcel Urgert - vitaaltherapie - Jasperse Praktijkencentrum
Marcel Urgert Vitaaltherapeut - Jasperse Praktijkencentrum

Ik kijk breed naar de vraagstukken waar mensen mee komen en werk passend per situatie.

“Ik behandel allerlei aandoeningen als dat mogelijk is met natuurlijke remedies. Wanneer klachten het gevolg zijn van stress, angsten of somberheid, probeer ik vooral om de oorzaak van de klachten weg te nemen en te voorkomen dat de klachten terugkomen.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“In mijn jongere jaren wilde ik graag huisarts worden, maar door omstandigheden kwam ik in een heel andere branche terecht. Bij dat werk moet ik veel achter een computer zitten. Niet alleen is dat slecht voor mijn lichaam en mijn houding, maar ik ben ook ook weinig onder de mensen. En dat is nu juist mijn grote drijfveer. Ik hou van mensen in al hun verschijningsvormen. Tevens heb ik een enorme interesse voor alles wat de natuur te bieden heeft om de mens beter te maken, zowel mentaal als fysiek.

“Echter kwam ik pas tot het echte inzicht toen mijn vrouw in het ziekenhuis werd opgenomen met een hersenvliestumor. Ik merkte na twee dagen dat het niet goed ging met mijn vrouw. Als ik niet alles op alles had gezet om de protocollen te doorbreken in het ziekenhuis, dan hadden ze de hersenbloeding als gevolg van de operatie waarschijnlijk te laat gezien.”

“Ook viel me op in de periode erna dat er vanuit de reguliere zorg vrijwel niks wordt gedaan aan preventie van ziekte. Hoe voorkom je dat er weer een tumor komt? Daar kregen we geen antwoord op. Ik ben toen zelf in de studieboeken gedoken op zoek naar antwoorden en kwam al snel in de fytotherapie en de mycotherapie terecht. Vanaf dat moment wist ik het zeker. We hebben meer nodig dan reguliere zorg alleen en ik schreef me in voor de studie HBO Fytotherapie, die ik in de avonduren naast mijn andere werk succesvol heb mogen afronden.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Binnen de Mycotherapie en de Fytotherapie zitten zoveel oplossingen die er voor zorgen dat je immuunsysteem sterker wordt en die voorkomen dat je ziek wordt. Ook zijn er zo veel oplossingen die er voor zorgen dat je beter herstelt na ziekte. Het is niet altijd nodig om gebruik te maken van chemische middelen. Ze maken je niet altijd gezond en er zijn ook vaak bijwerkingen. Ik breng mensen graag op de hoogte van de kracht van de natuur en help ze om op een natuurlijke manier gezond en vitaal te worden.”

“Wanneer dit niet mogelijk is, verwijs ik mensen uiteraard direct door naar een specialist. En dat kan prima binnen de reguliere zorg zijn. Ik geloof namelijk sterk dat we toe moeten naar een eclectische zorg. Waar we het beste pakken uit alle beschikbare kennis, binnen alle zorggebieden en ons niet te star moeten vast houden aan één wetenschap of geloof. Ik denk dat dit in de hele breedte een betere filosofie voor de wereld zou zijn. Ik wil hier graag een steentje aan bijdragen.” 

Wilt u meer weten over Natuurgeneeskunde bij jasperse Praktijkencentrum?

U leest meer over deze Natuurgeneeskunde op deze pagina.