Robert Lavën

Robbert Laven - Jasperse praktijkencentrum

Robert Lavën


Podoloog

Robbert Lavën is een registerpodoloog B. Hij houdt zich bezig met het hele lichaam, met het totale bewegingsapparaat. Het behandelen van patiënten in een multidisciplinaire omgeving, waarbij de behandelmethodes goed op elkaar zijn afgestemd, leidt tot een beter resultaat.

“Het blijft bijzonder om met een kleine verandering onder de voet(en) een grote verbetering in de stabiliteit en functie te bewerkstelligen. Doorlopend leren geldt zoals voor vele beroepsgroepen ook voor registerpodologen op deze manier blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en blijft er contact met collega’s.”

Podologie - Jasperse praktijkencentrum

Door behandelmethodes met verschillende disciplines te combineren wordt vaak een sneller en duurzamer effect bereikt.

“Ik ben ongeveer 25 jaar geleden podologie gaan studeren en daarna samen met mijn vrouw een praktijk voor podologie in Middelburg gestart. Wij zijn begonnen met het aanmeten van steunzolen, welke met name de stand van de voeten statisch beïnvloeden.” “Later op verzoek van de chiropractor maakten we therapie-zooltjes waarvan een meer stimulerende werking uitging. Zo is er een samenwerking ontstaan waarbij verschillende therapieën elkaar versterken en aanvullen. Door behandelmethodes met verschillende disciplines te combineren wordt vaak een sneller en duurzamer effect bereikt.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“De combinatie tussen het paramedische (het onderzoek en zolenplan) en het ambacht (de zolen maken) maken dit werk voor mij interessant. Het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de klachten die mensen hebben en het bieden van een oplossing, waarvoor dan weer meer vaktechnische kennis en vaardigheden noodzakelijk zijn, bieden zowel afwisseling en mede voldoening bij het helpen om mensen beter te laten functioneren.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het persoonlijk contact met mensen en het oplossen van problemen waarmee men mij bezoekt, maken dat dit werk voor mij nog altijd uitdagend is.”

Wilt u meer weten over chiropractie?

U leest meer over deze podologie op deze pagina.