Thijmen Borghart

Thijmen Borghart

Thijmen Borghart


Fysiotherapeut

Thijmen is sinds 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut in Breda. Na als fysiotherapeut gewerkt te hebben in Australie, Thailand en Nepal is hij sinds 2016 part-time werkzaam bij Jasperse Praktijkencentrum en Fysiotherapie To-the-Core. Ook werkt hij part-time binnen de verpleeghuiszorg.

Thijmen Borghart Fysiotherapie - Jasperse praktijkencentrum
Fysiotherapie - Jasperse Praktijkencentrum
Thijmen Borghart Fysiotherapie - Jasperse praktijkencentrum

Concurentie in de zorg bestaat in mijn optiek niet, zo lang het welzijn van de patient op nummer 1 staat.

“Fysiotherapie bij Jasperse is teamsport, waarbij het team bestaat uit patient en fysiotherapeut, met de mogelijkheid om gebruik te maken van de multidisciplinaire kennis van alle collega’s binnen de praktijk. Concurentie in de zorg bestaat in mijn optiek niet, zo lang het welzijn van de patient op nummer 1 staat.” In 2018 is Thijmen afgestudeerd aan de International Academy for Sportscience. Dit betekend dat hij alle middelen in huis heeft om de revalidatie in goede banen te begeleiden. Samenwerking is hierin de sleutel. De fysiotherapeut begeleidt. Maar het echte werk wordt verzet buiten de behandelingen om door u thuis. Eventueel met hulp via email of videobellen met de fysiotherapeut.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Stil zitten is voor mij heel moeilijk! Vandaar dat ik mezelf nooit achter een bureau heb zien zitten. Na een middagje mee te hebben gelopen op de opleiding fysiotherapie ging het kriebelen; mensen helpen met fysieke problemen om weer zo optimaal mogelijk te kunnen bewegen!”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het leukste vindt ik de samenwerking met patienten en collega’s. Niet kijken naar hoe pijn of ongemak zich uit, maar waar deze vandaan komt! Vervolgens beoordelen welke discipline de patient bij deze oorzaak het beste/snelste kan begeleiden in het herstel. Dat is nog eens teamwork!”

Wilt u meer weten over Fysiotherapie?

U leest meer over Fysiotherapie op deze pagina.