Thomas J. Smit

Thomas Smit Psycholoog - Jasperse praktijkencentrum

Thomas J. Smit


Psycholoog

Thomas is sinds 2010 klinisch psycholoog en psychotherapeut (BIG registraties: 19063444625 | 19063444616). Na zijn afstuderen aan de universiteit Nijmegen in 1999, zag hij een brede waaier aan psychische problemen in zijn werk als psycholoog binnen zorginstellingen in Gelderland en Zeeland.

Sinds 2007 is hij werkzaam in eigen praktijk. Om vervolgens in 2010 neer te strijken in Jasperse Praktijkencentrum.

Hij biedt vooral kortdurende therapie, vanuit het oogpunt van integratieve psychotherapie. “Met oog voor de persoon achter de klachten.”

Psycholoog - Jasperse Praktijkencentrum

Ik bied gesprekstherapie vanuit verschillende invalshoeken.

“Voor mij is het belangrijk om de persoon achter de klachten te zien. We behandelen immers mensen en geen klachten. Als de insteek past bij de persoon, en de therapeutische relatie goed is, helpt dat de behandeling enorm vooruit. Ik bied gesprekstherapie vanuit verschillende invalshoeken: van interpersoonlijke therapie, cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie, EMDR, tot schematherapie. Dit alles afhankelijk van wat het beste past of de voorkeur van u als client heeft. Waarbij het streven is naar kortdurende therapie. Wanneer iemand steeds tegen dezelfde problemen aanloopt in leven, werk en relaties dan kan een langerdurende psychotherapie nodig zijn. Naast mijn privépraktijk ben ik met veel genoegen actief als supervisor voor psychologen in opleiding.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Nieuwsgierigheid naar de menselijke geest, in al zijn kleurrijkheid. Dat vooral.” 

Wat vind je het leukste aan je werk?

“In mijn spreekkamer kan ik mensen in hun kern zien. En hen gidsen, helpen zichzelf beter te leren kennen en de nodige veranderingen aan te brengen in hun leven.”

Wilt u meer weten over psychologie?

U leest meer over psychologie op deze pagina.