Myrthe Oudejans

Myrthe Oudejans - Jasperse Praktijkencentrum

Myrthe Oudejans


Therapeutische Massage

Myrthe Oudejans is een zeer breed onderlegd massage therapeut. Sinds 2022 heeft zij haar praktijk gevestigd binnen ons centrum.

Na diverse opleidingen gedaan te hebben binnen de complementaire geneeswijzen ben ik gediplomeerd massagetherapeute, haptotherapeute, yoga- en meditatiedocente en voedings- en bewegingsadviseur.

Therapeutische Massage - Jasperse praktijkencentrum
Hoofdmassage - Jasperse Praktijkencentrum
Myrthe Oudejans Yoga - Jasperse Praktijkencentrum

Tijdens mijn werk als massagetherapeute ontstond de behoefte om klachten holistisch te kunnen aanpakken.

“Vanaf mijn 17e ben ik de wereld gaan verkennen en heb ik veel gereisd en in het buitenland gewoond. In eerste instantie ben ik afgestudeerd in fashion and design en communicatie. In beide sectoren heb ik gewerkt, vind zowel mode als communicatie nog steeds leuk, maar blijf een voorkeur houden voor wat altijd al mijn hobby was en wat ik als jong kind al deed: masseren.” “Mijn eerste liefde op dit gebied was dus massage. Tijdens mijn werk als massagetherapeute ontstond de behoefte om klachten holistisch te kunnen aanpakken. Omdat de mind en ook voeding en beweging vaak veel meer van invloed op ons lichamelijk welzijn zijn, dan we ons in eerste instantie realiseren, ben ik toen naar India afgereisd om me daar meer in te verdiepen. Ik ben daar opgeleid tot Hatha-yoga en meditatie docente en Ayurvedisch voeding en bewegingsadviseur. Omdat ik haptotherapie als een belangrijke aanvulling ervaar, heb ik ook deze studie gedaan. Deze therapie geeft meer zicht op de wisselwerking tussen het lichaam, emoties en de psyche en is dan ook gericht op klachten die te maken hebben met de balans tussen voelen, denken en doen.”

Vanuit holistisch oogpunt hebben we een fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel lichaam.

“Bij lichamelijke klachten en bij de aanpak van deze klachten, denken we vaak alleen aan ons fysieke lichaam. Maar we zijn veel meer dan dat. Vanuit holistisch oogpunt hebben we een fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel lichaam. En al deze lichamen beïnvloeden elkaar. Klachten ontstaan en uiten zich dus niet alleen in ons fysieke lichaam, maar ook altijd op andere niveaus. Daarom is het dus nodig om aan al deze niveaus aandacht te besteden om de klacht voorgoed achter te kunnen laten en weer heelheid te ervaren. Ik ben dan ook blij dat mijn praktijk MomentjeMij tegenwoordig deel uitmaakt van een praktijkencentrum waar meerdere, elkaar aanvullende disciplines zijn ondergebracht, zodat het mogelijk is om samen te werken en de cliënt te bieden wat nodig is.”

Massagetherapie kan zoveel meer betekenen dan los maken van spieren of ontspanning.

“Het dient namelijk de gezondheid op vele manieren. Een juiste massage zorgt voor minder vermoeidheid, minder stress (het stresshormoon cortisol neemt af), heft energieblokkades op en zorgt voor een sterker immuunsysteem waardoor je minder snel ziek wordt en een betere weerstand opbouwt. Het zelfhelend vermogen, ook wel lichaamsbewustzijn genoemd, wordt door massage geactiveerd.” “Een massage zorgt dat je lichaam ontspant en jij je rustiger en kalmer voelt. Je ademhaling vertraagt en je hart gaat minder snel pompen. Dit is onder andere goed voor mensen met een hoge bloeddruk, want je bloeddruk normaliseert en je bloedcirculatie wordt gestimuleerd. De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Het is bewezen dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.” “Massagetherapie zorgt ook voor verbetering van de huid en goede doorstroming van de huid, omdat de doorbloeding weer goed opgang wordt gebracht (herstel en vernieuwing van de huid). Alle behandelde lichaamsdelen gaan beter doorstromen. Hierdoor kan hoofdpijn verdwijnen en slaap je beter.”

Massage kan heel goed helpen als je last hebt van malende gedachten, of repeterende films.

“Want door een massage kun je veel beter je lichaam voelen, hierdoor kom je meer in het ‘hier en nu’ en raken de gedachtes geleidelijk aan steeds meer op de achtergrond. Ook om uit een burn-out te komen, is het veelal helpend om regelmatig massages te ondergaan. Dit geldt ook voor depressie klachten, stemmingswisselingen en andere gevolgen van geestelijke overbelasting. Omdat naast het ontspannen van het lichaam ook de productie van de blijheidshormonen endorfine, oxytocine en serotonine wordt gestimuleerd en deze vrijkomen door de massage. Omdat je volledig ontspannen bent of weer doorstroming plaatst vindt door een massage, kun je ook weer helderder en positiever denken.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Als het goed met je gaat, zit je over het algemeen beter in je vel ofwel lichaam. Als dit niet zo is draag ik graag mijn steentje bij om je te helpen dit te bereiken. Want door je regelmatig te laten masseren, voel je je geleidelijk aan beter in je vel zitten. Je voelt je vitaliteit en energie toenemen. Je voelt je gezonder, blijer én kunt beter omgaan met tegenslag.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Jezelf ontdekken en ontwikkelen, voeding en beweging, verantwoording nemen voor je eigen gezondheid, al deze begrippen lopen als een rode draad door mijn leven. Ik heb ontdekt dat me hiermee bezig houden mijn passie is en ik het iedereen gun om gezond te zijn! Ik vind dan ook het mooiste aan mijn beroep, dat ik mag bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen!”

Wilt u meer weten over Therapeutische Massage?

U leest meer over Therapeutische Massage op deze pagina.