VLOW® Borstweefsel-behandeling

Borstdoorbloeding en drainage verbeteren

VLOW® borstweefsel behandeling: een holistische benadering van borstgezondheid, gebaseerd op natuurgeneeskundige principes, gericht op het helpen voorkomen van borstklachten en het ondersteunen van vrouwen met (gedia­gnosticeerde) borst­problemen.

Borstdoorbloeding en drainage kunnen verminderen als spieren of fasciae een constante, chronisch verhoogde spanning vertonen. Zo kunnen ademhaling, long­problemen of geroteerde schouders zorgen voor spanningsverhoging of zelfs constant trekkende krachten in en om het borstgebied.

Dit kan ervoor zorgen dat er in bepaalde gebieden van de borsten een verminderde doorbloeding ontstaat. Duurt deze situatie een langere tijd, dan vergroot hierdoor de kans op klachten en aandoeningen. Met de behandeling willen we ervoor zorgen dat de doorbloeding verbetert en het weefsel weer vrij, zacht en spanningsloos aanvoelt.

De VLOW® borstweefselbehandeling is gericht op ontspanning van je hele bovenlichaam en vermindering van lokale spanningen in en om je borsten.

Oneffenheden en/of pijnlijke plekken worden behandeld, waardoor de kwaliteit van je borstweefsel kan verbeteren en soepel en elastisch wordt.

De behandeling is in principe ­pijnloos wanneer jouw borsten volledig ontstekingsvrij en gezond zijn. De aanwezigheid van ontstekingen en afvalstoffen kan de behandeling gevoeliger maken. Bij twijfel zullen we je altijd ­adviseren om een afspraak te ­maken met je huisarts.

Voorkom klachten

De behandelingen zijn op preventieve basis en daarom juist geschikt voor ­gezonde vrouwenborsten. Het kan de kans verkleinen op klachten in de toekomst. Een behandeling is gebaseerd op het stimuleren en ondersteunen van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

VLOW® technieken zijn veilig en effectief

De VLOW® technieken zijn veilig en uit de vele positieve ervaringen van cliënten kunnen we de ­effectiviteit van de VLOW® behandel­methode goed aflezen. De behandeling wordt doorgaans ervaren als prettig om te ondergaan omdat het een zeer zachte techniek is. Behalve de genezende werking hebben de behandeltechnieken vaak ook een positief effect op je emotionele gesteldheid en hoe jij je borsten ervaart.

Wat willen we graag bereiken?

  • Het verminderen van de gelokaliseerde borstklachten.
  • Het optimaliseren van de doorbloeding van het gehele borstgebied.
  • Toegankelijkheid ­verhogen van het immuunsysteem in specifieke borstgebieden.

VLOW® wordt ­aanbevolen aan vrouwen die:

  • de borsten willen verzorgen
  • inzicht willen krijgen in hun borstconditie;
  • zich comfortabel willen voelen met hun borsten;
  • zwanger willen worden en borstvoeding willen gaan geven;
  • verhardingen, korrels of ­onregelmatigheden in het borstweefsel voelen;
  • gevoelige of pijnlijke borsten hebben tijdens aanraking, menstruatie of de overgang;
  • van een arts de diagnose masto­pathie, kleine cysten, fibroadenomen of mastitis hebben gekregen.

Laat je borsten weer stralen!

Gun je zelf met regelmaat een  VLOW® borstweefselbehandeling. Ook als je geen klachten hebt. Bij voorkeur 2 keer per jaar als zelfverzorging. 

Jasperse Praktijkencentrum op TV bij RTL