8 tips tegen hoofdpijn

8 tips tegen hoofdpijn - Jasperse praktijkencentrum

8 tips tegen hoofdpijn

1. VERBETER UW HOUDING

Heeft u er ooit aan gedacht dat uw houding de belangrijkste oorzaak zou kunnen zijn van uw hoofdpijn en migraine?! Uw hoofd is zo zwaar als een bowlingbal. Als u die elke dag op de VERKEERDE manier op uw schouders draagt, stelt u zich dan eens voor wat dat doet met al die spieren, gewrichten, gewrichtsbanden en zenuwen in dat gebied?
Zorg ervoor dat wanneer u zit of staat, u uw schouders naar achteren en naar beneden ontspant en uw hoofd naar het plafond strekt. Trek uw kin iets naar binnen en kijk of u uw oorlel in lijn kunt krijgen met het puntje van je schouder. Dat is de juiste positie voor uw hoofd! Om deze houding aan te moedigen kunt u deze oefening proberen: stop je kin in de voorkant van je nek, parallel met de vloer, en maak een dubbele kin (leuke oefening op het werk terwijl anderen kijken!) – houd deze 5 seconden vast en herhaal 10 keer. Dit activeert die houdingsspieren van uw nek, zodat ze hun werk weer goed kunnen doen!

2. CONTROLEER UW GEBRUIK VAN TECHNOLOGIE

Wist u dat technologie een van de belangrijkste oorzaken is van de moderne houdingsepidemie? Uren achter een computer doorgebracht, onderuitgezakt op een bank, neerkijkend op uw iPad of iPhone – dit alles draagt ​​bij aan meer stress in uw nek, wat mogelijk kan leiden tot hoofdpijn en migraine.
Wanneer u uw telefoon of tablet gebruikt, probeer deze dan op ooghoogte te brengen om de kracht die door uw nek gaat te verminderen. Zorg ervoor dat u uw telefoon correct tegen uw oor houdt wanneer u telefoneert, en buig uw nek niet opzij om hem tussen uw oor en schouder te houden – beter nog, gebruik een headset. En tot slot, als u uw computer gebruikt, zorg er dan voor dat u de bovenkant van uw computerscherm op ooghoogte brengt. Dit kunt u doen door een laptop/computer-standaard te kopen om het scherm te verstellen of er gewoon wat boeken onder te leggen.

3. EET BETER!

Vasten, het eten van suikerrijke maaltijden of bewerkte voedingsmiddelen, een dieet volgen of maaltijden overslaan? Ze kunnen allemaal bijdragen aan een plotselinge daling of piek in uw bloedsuikerspiegel. Dit kan op zijn beurt de belangrijkste oorzaak zijn van uw hoofdpijn en migraine.

Het eten van kleine, regelmatige maaltijden die zijn bereid met natuurlijke (indien mogelijk biologische) ingrediënten is de beste manier om uw bloedglucose onder controle te houden. Vermijd overdreven bewerkte, verpakte voedingsmiddelen, omdat de ingrediënten hierin de voedingsstoffen missen die uw lichaam nodig heeft. Probeer geraffineerde suiker te vervangen door gezonde alternatieven, zoals biologische honing of rauwe ahornsiroop. En als u trek hebt in een in iets lekkers, probeer dan eens wat vers fruit of een dadel te pakken – zoet en plakkerig en de perfecte vervanging voor die trek in de middag!

4. DRINK WATER VOOR EEN GEZONDE GLOW

Dit is een veel voorkomende trigger voor mensen die lijden aan hoofdpijn en migraine. Uitgedroogd zijn kan niet alleen komen door NIET genoeg water te drinken, maar mogelijk ook door TE VEEL cafeïne te drinken – denk aan koffie, thee, energiedrankjes en chocolade! Verminder deze en verhoog uw wateropname, vaak kleine beetjes gedurende de dag of in een keer ‘in bulk’- en uw lichaam zal u er op meer dan één manier dankbaar voor zijn!

5. SLAAP DIEP

Wist u dat u een derde van uw leven in bed doorbrengt! Het hebben van de juiste slaaphouding is van cruciaal belang voor een goede uitlijning van uw wervelkolom. Niet alleen dit, maar verstoorde slaappatronen en vermoeidheid kunnen beide een belangrijke trigger zijn voor hoofdpijn en migraine. Slapen in een natuurlijke en neutrale positie, waarbij de normale ronding van uw wervelkolom behouden blijft, is van het grootste belang voor een goede uitlijning. Op de buik slapen is de slechtste positie voor je ruggengraat – omdat dit de nek in een onnatuurlijke buiging plaatst en de onderrug meer belast! Zorg ervoor dat uw kussen de natuurlijke ronding van je nek ondersteunt. Kussens met natuurlijke vulling kunnen in het begin comfortabel aanvoelen, maar verliezen hun vorm binnen 30 minuten tot een uur! Probeer een kussen van schuim waarmee uw cervicale wervelkolom in een ontspannen positie kan zijn zonder al te veel buiging. Als (in)slapen lastig voor u is probeer dan deze tips: dim het licht voordat u naar bed gaat en kijk niet naar een scherm (tv, laptop, telefoon) – dit kunstlicht laat het lichaam denken dat het nog dag is. Hierdoor ga je niet in ‘slaapstand’. Probeer rustgevende muziek of een meditatie voor het slapengaan, evenals rustgevende geuren (lavendel is geweldig!) en thee (kamille of valeriaan).

6. DRAAG MINDER OP JE SCHOUDER(S)!

Mensen zijn gewoontedieren – dus de meesten van ons dragen onze tassen of koffers altijd
over dezelfde schouder, waardoor nek en schouder herhaaldelijk worden belast. Uw tas mag niet
meer dan 10% van uw lichaamsgewicht overschrijden. Wanneer het dit gewicht overschrijdt, veroorzaakt het stress en spanning in uw hoofd, nek en schouders – dit leidt dan weer tot pijn en hoofdpijn.

Controleer het gewicht van uw tas voordat u het huis verlaat en verwijder alle overbodige spullen. Wanneer u een tas met korte riemen draagt, til deze dan over uw schouder en stop de tas onder uw arm dicht tegen uw lichaam. Wanneer u een tas met lange riemen draagt, kunt u deze over de andere schouder dragen om de schouders te helpen ontspannen. Zo trekken je schouders niet samen om te voorkomen dat de tas valt. Probeer af en toe van schouder te wisselen om herhaalde belasting te voorkomen (of draag een rugtas).

7. MAAK JE NIET ZO DRUK!

Stress is een cruciale factor als het gaat om hoofdpijn en migraine. Tegenwoordig leiden we allemaal een snel en chaotisch leven – maar 10 minuten vrij nemen in een druk schema kan aan het eind van de dag uren besparen, vooral als het die hoofdpijn weghoudt! Er zijn tegenwoordig zoveel meditatie- en mindfulness-apps om te downloaden, van een begeleide meditatie van 2 minuten voor de nieuwelingen tot een uur durende meditatie voor de meer ervaren mensen. Veel succesvolle zakenmensen en atleten hebben het voordeel van meditatie en mindfulness ontdekt, waarom zou u het vandaag niet in uw leven toepassen en toezien hoe de stress wegglijdt.

Worried, young girl holding her head and looking away in her bedroom

8. LAAT JE CONTROLEREN!

Chiropractoren kijken naar de uitlijning van de wervelkolom en zorgen ervoor dat uw zenuwstelsel optimaal functioneert. Er is geen betere manier dan een ‘hands-on’ chiropractische beoordeling om te zien wat de onderliggende oorzaak van die hoofdpijn is – en vervolgens hoe u er het beste vanaf kunt komen!


CONCLUSIE

Zo, daar heb je het! 8 Toptips om VANDAAG veilig en effectief met uw hoofdpijn en migraine om te gaan! Niet alleen dit, deze tips zullen ook een positief effect hebben op uw nek- en schouderklachten en de algehele energie en vitaliteit! We zouden veel meer in detail kunnen treden, maar voor nu, als u deze basisprincipes elke dag ijverig toepast, zult u veranderingen zien in de kwaliteit van LEVEN.