Aankondiging: nieuwe fysiotherapeut Suzan Heij

Suzan Heij is vanaf heden bij ons werkzaam als als ­Fysiotherapeut en specialist in MNRI.

Jasperse praktijkencentrum is trots om weer een nieuwe therapeut in ons centrum aan te mogen kondigen. Vandaag stellen we aan u voor: Suzan Heij, een ervaren fysiotherapeut en ex topsporter, met een breed scala aan specialisaties. Laten we ontdekken hoe haar reis in de fysiotherapie begon en wat haar benadering uniek maakt.

MNRI richt zich op het verbeteren van motorische vaardigheden door middel van bewegingsprogramma’s die neurologische basisbewegingen trainen. Mobilizing Awareness gaat over spiersamenwerking, waarbij gekeken wordt naar spieren die onvoldoende actief zijn en hierdoor raken andere spieren overbelast.

MNRI:

MNRI gaat over beweegpatronen in het lichaam, aangestuurd vanuit de hersenen. Het onthult hoe spieren als patronen samenwerken, zoals waarom kinderen vanaf 1 jaar gaan staan en vervolgens gaan lopen, of waarom je vanaf twee jaar gaat praten. Dit zijn patronen die zich vormen in ons lichaam. Als we geboren worden, zijn deze patronen nog niet af. Die moeten dan nog tot ontwikkeling komen. Deze beweegpatronen ontwikkelen zich grotendeels in de eerste vier levensjaren, maar er zijn ook levenslange patronen.

Als deze patronen niet volledig ontwikkelen, kunnen op latere leeftijd moeilijkheden ontstaan. Suzan helpt mensen bewust te worden van deze onbalans in het lichaam en werk aan het herstellen van beweegpatronen door specifieke drukpunten en rektechnieken, van passief naar actief bewegen.

Iedereen weet wel dat hij/zij wat zwakkere puntjes in zijn/haar lichaam heeft en dat je daar aan kan werken. Bijvoorbeeld, je enkel is niet zo sterk en je gaat door je enkel heen. Iemand die dan een goed beweegpatroon (reflex) heeft, traint dan een paar keer en dan is die enkel verstevigd. Maar bij iemand bij wie dat patroon niet voldoende actief is, kan dit probleem chronisch worden en blijven de enkels zwikken.

Voor welke klachten kunnen mensen bij Suzan terecht?

Van voet- en kniepijn tot nek- en schouderklachten. Haar expertise omvat een breed scala aan spier­gerelateerde en gewrichtsproblemen. Sommige spierklachten ontstaan ­gewoon door domme pech, maar wanneer klachten steeds terug­komen, bijvoorbeeld steeds weer die enkel, of je hebt wisselende klachten maar altijd aan de rechterkant, dan heb je in feite een zwakke plek ontdekt. Suzan werkt vanuit de basis, waarbij zeker ook aandacht is voor de voeten.

Belansverstoringen

Balansstoornissen zijn vaak de oorzaak van problemen. Suzan helpt mensen bewust te worden van de factoren die hierbij een rol spelen. Haar aanpak omvat oefeningen, handvattingen en drukpunten om mensen bewust te maken van hun activiteit en de activering van specifieke spiergroepen.

Bijvoorbeeld, iemand heeft last van zijn knie. Dan gaat ze verder zoeken en blijkt de oorzaak heel ergens anders te liggen. Bijvoorbeeld in het beweegpatroon dat te maken heeft met de gekruiste beenbeweging. Balansverstoringen kunnen op een onverwachte plek samenkomen. Dan kijkt ze waarom het op die specifieke plek ontaard. Suzan probeert mensen vervolgens hiervan bewust te maken. Het gaat er namelijk om dat je dit gaat inzien, welke factoren er meespelen en wat je hier mee kunt doen. Wat je niet weet daar kan je ook geen gerichte actie op zetten.

Suzan is ex-topsporter

Suzan heeft vroeger op hoog niveau voetbal gespeeld en zelfs nog even met Jong Oranje meegespeeld. Je kan dus stellen dat ze van nature een hoog spierbewustzijn heeft en zich daarom goed kan verplaatsen in de spierproblematiek bij iemand. Als topsporter ben je van nature meer bewust van de spieren in je lichaam. Maar ook over wilskracht, doorzettingsvermogen en hoe je de overtuiging en de wil aan kan zetten. Ze weet heel goed dat je moet samenwerken met je lichaam en er niet tegen moet vechten.

Is MNRI geschikt voor iedereen?

Absoluut! Ieders lichaam en geest zijn ongelooflijk sterk. Wat ze doe, is toegankelijk voor jong en oud Het draait om het overtuigen van jezelf dat je beter kunt worden door doorzettingsvermogen, balans, voelen en de juiste begeleiding.

Afspraak maken met Suzan?

Wil je meer weten van de mogelijkheden bij Suzan? Maak dan een afspraak.

Telefonisch: 0118 471823
E-mail: info@jaspersepraktijkencentrum.nl