Artrose

Artrose niets meer aan te doen? Wij denken van wel!

Slijtage, ook wel artrose genoemd, aan de wervelkolom is wat tandplak is voor tanden: zelfs als we poetsen en onze best doen om het te voorkomen, kan er toch aanslag op tanden en kiezen ontstaan. Toch is er een belangrijk verschil. Slijtage is, in tegenstelling tot tandplak, met geen enkele behandeling te verwijderen. Echter …

De chiropractor kan helpen bij Artrose

De chiropractor kan er voor zorgen dat het gesleten gewricht zelf en alles eromheen zo goed mogelijk functioneert. Wellicht een gekke metafoor maar je kunt het lichaam vergelijken met een fiets die al een tijdje mee gaat. De fiets wordt niet meer nieuw, maar je kunt de kettingkast weer goed afstellen, smeren, de remmen weer goed afstellen, de banden weer oppompen, en dan kun je er best weer een stukje mee verder. Misschien niet door de bergen, maar voor de dagelijkse bezigheden nog prima. Zo merken we bijvoorbeeld dat na de behandeling, slapen beter gaat, de wandeling naar de supermarkt net wél kan in plaats van net niet en spelen met de kleinkinderen ook beter gaat, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Symptomen bij artrose

Een van de symptomen van artrose is dat het gewricht dat door artrose wordt geveld zeer stram wordt. Hierdoor ontstaat pijn met bewegen en gewrichtszwelling (net als bij een kneuzing wordt er namelijk extra vocht aangemaakt). Wanneer iemand slijtage in de onderrug heeft, zal hij/zij moeite hebben met in beweging komen na het zitten of liggen.

De patiënt heeft eerder last van rugpijn bij eenvoudige taken die voorheen moeiteloos gingen. Eén van de symptomen van slijtage in de nek is dat het draaien van de nek – bijvoorbeeld bij het achteromkijken tijdens fietsen of autorijden – veel moeilijker gaat dan voorheen. Het voelt alsof er zand in de nek zit.

Tips bij artrose:

  • Blijf gedoseerd bewegen.
  • Rust roest, maar overbelasting is ook niet goed.
  • Rustig opstarten en tussendoor pauzes nemen dan krijg je een hoop gedaan.
  • Bij overgewicht, probeer af te vallen.
  • Maak eens gebruik van een warm bad, kruik, sauna of infrarood lamp. Eet gezond en drink genoeg.
  • Verdeel het huishoudelijk werk over enkele dagen.
  • Bij instappen van de auto ga eerst in de auto zitten, en zwaai dan je benen naar binnen, bij uitstappen dus eerst beide benen naar buiten zwaaien en dan pas opstaan.

Een wist-je-datje: Artrose wordt vaak verward met artritis (ontstekingen van de gewrichten), waar 420.000 mensen in Nederland last van hebben. Aan de gevolgen van Artrose lijden meer dan één miljoen mensen. Laat je op tijd helpen.

Maak een afspraak met één van onze chiropractoren voor meer informatie:

Via E-mail: info@jaspersepraktijkencentrum.nl
Of telefonisch via: 0118-471823

Meer informatie over Chiropractie >>