Beheers je zenuwstelsel

Ademworkshop - Jasperse Praktijkencentrum

Beheers je zenuwstelsel

In de maanden Maart tot en met Augustus gaf onze holistisch fysiotherapeut Joyce van Gelder 2 verschillende ademworkshops met alle twee een heel ander karakter in de Middellandse Zeetuin in Buttinge. De workshops waren snel volgeboekt. Grote kans dat Joyce volgend jaar weer ademworkshop zal inplannen. Houd onze site in de gaten voor de data. In het kort nog even waar de workshops uit bestonden:

Workshop 1 : Beheers je zenuwstelsel

Binnen deze 3 uur durende workshop krijg je theorie en praktische oefeningen waarbij jij leert:

 1. Wat het autonome zenuwstelsel is en waarom het zo gaaf is als jij daar controle over kunt krijgen.
 2. Hoe je door middel van ademhalingsoefeningen controle hebt over je gemoedstoestand, pijn, focus, slapen, energielevel, immuunsysteem, geheugen, je algemene gezondheid en nog veel meer.
 3. Je krijgt een heel scala aan ademhalingsoefeningen die je thuis kunt doen altijd en overal. Hiermee kan hierna thuis zelf aan de slag.

Je leert oefeningen:

 • Die je zenuwstelsel kalmeren
 • Die je instant meer energie geven
 • Die je helpen in slaap te komen
 • Die je in een staat van kalme focus zetten
 • Die je in een instant diepe meditatieve staat zetten waar anderen jarenlang voor moeten oefenen
 • Die je helpen emoties te ontladen.

Geschikt voor:

 • Beginners en ex-cursisten die een opfrisser willen.
 • Iedereen die meer controle wil krijgen over zijn lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid.

Workshop 2 : Adem de diepte in

Met ademhaling kan je dieptes bereiken binnen in jezelf die je niet voor mogelijk hield. Deze sessie brengt je op een plek buiten de comfortzone, waarin je een staat bereikt, waar het mogelijk is de lading van emoties en trauma’s los te laten en blokkades te laten stromen.

Door gedurende langere tijd een gecontroleerde diepere ademhalingstechniek toe te passen, komt energie in beweging en begint je lichaam als ‘vanzelf’ oude, vastgeroeste emoties los te laten. Je lijf is erg intelligent en weet exact wat het nodig heeft of juist niet langer dient – zonder jouw sturing, zonder erover te praten. Ondertussen raak jij steeds meer het gevoel van tijd en plaats kwijt, je ademt al je gedachten weg en kunt in een hogere staat van bewustzijn komen, een natural high.

Geschikt voor:

 • Ex-cursisten en/of bij voorkeur iedereen die ervaring heeft opgedaan met ademhalingsoefeningen zoals: de Wim Hof methode of andere power breathing.
 • Iedereen die er klaar voor is om de diepte in te gaan, niet bang om zijn pijn aan te raken en een transformatieve sessie wil.

Al is het lastig onder woorden te brengen wat er gebeurt tijdens een ademreis, toch probeert Nicolette het uit te leggen hoe ze dit ervaart in de To the Core Podcast. Nicolette is een enthousiaste deelnemer die er vanaf het begin van de ademreizen bij is.

Luister haar verhaal en ervaring hier: