5 tips om de lente goed in te gaan

Vijf tips om de lente goed te beginnen

1. Kom in beweging

“Beweging is gezond!”


Een van de beste dingen van de lente is de kans om naar buiten te gaan en te genieten van de zon (als die er is). Of u nu gaat joggen, een wandeling in het park maakt of yoga in de buitenlucht doet, door uw lichaam in beweging te krijgen, voelt u zich energieker en verkwikt.


2. Eet vers

De lente is het perfecte moment om meer vers fruit en groenten in uw dieet op te nemen. Probeer eens een paar nieuwe recepten uit met seizoensproducten zoals asperges, aardbeien en artisjokken. Beter nog, heeft u lokale markten waar u vers voedsel rechtstreeks kunt kopen van degenen die het verbouwen? UW smaakpapillen (en uw lichaam) zullen u dankbaar zijn!

3. Laat u behandelen

Als u de hele winter in winterslaap bent geweest, is het normaal dat uw lichaam wat stijver en pijnlijker aanvoelt dan normaal. Het is bewezen dat regelmatige chiropractische behandelingen niet alleen helpen pijn te verlichten, maar ook uw energieniveau kunnen verhogen, uw humeur en slaapkwaliteit kunnen verbeteren en u een flexibel gevoel kunnen geven.4. Voorjaarsschoonmaak

Het is geen geheim dat een schone en georganiseerde leefruimte wonderen kan doen voor uw mentale (en fysieke) gezondheid. Dus waarom zou u deze week niet de tijd nemen om uw huis of kantoor op te ruimen, grondig schoon te maken en op te frissen  vooral belangrijk als u vanuit huis werkt.

5. Neem de tijd om te ontspannen

Met zoveel opwinding en activiteit in de lucht, kan het gemakkelijk zijn om in deze tijd van het jaar overweldigd of gestrest te raken.

Ons advies? Zorg ervoor dat u tijd voor uzelf neemt om te ontspannen en nieuwe energie op te doen – of dat nu is met een goed boek, een warm bad of een ontspannende massage.

We hopenm dat deze tips je helpen weer tot leven te komen en het meeste uit dit komende seizoen te halen. Als u vragen heeft of uw eigen lenteverhalen wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Om uw volgende behandeling te regelen, voor meer informatie over hoe we kunnen helpen: bel ons op 0118-471823 of stuur ons een e-mail: info@jaspersepraktijkencentrum.nl, en we zullen u op alle mogelijke manieren helpen.

De darm-microbioom hersen as

De laatste jaren hebben vele belangrijke studies ons begrip over de rol van de darm, c.q. het microbioom vergroot. Het gedrag en de gezondheid van de mens hangen af van veel meer aspecten dan alleen de menselijke weefsels. In de onderstaande link staat een leuk artikel over de darm-microbioom-hersen as van de mens.

De darm-microbioom-hersen as