Neuro-energetic Kinesiology

Neuro-energetic Kinesiology

Ben je lekker op vakantie en toch verdwijnen je klachten niet… Of heb je allerlei onderzoeken gehad, maar er komt maar steeds niets uit… Dan kan het zomaar zijn dat de functie van je lichaam in de war is geraakt. Een kinesiologie behandeling bij Christine Jasperse-Breidenbach kan dan uitkomst bieden. Zij kan met andere ogen kijken naar klachten en beschikt over een brede kennis van uiteenlopende gezondheidsklachten.

In april is Christine Jasperse-Breidenbach weer voor haar jaarlijkse bijscholing naar het NK institute voor Neuro-energetic Kinesiology geweest. Dit keer ging het over de ‘leaky gut’ ofwel ‘lekkende darmen’ en histamine-intolerantie of -stapeling. Beide onderwerpen naar aanleiding van een groot wetenschappelijk onderzoek dat reeds in 2011 is gepubliceerd, maar waar nog maar weinig door reguliere medici mee gedaan wordt.

HISTAMINE

Kort gezegd komt het erop neer dat o.a. gliadine (een proteïne uit tarwegluten) een vergroting geeft van de permeabiliteit van de darmen. Hierdoor kan onverteerd eten, afvalstoffen en ziekteverwekkers, de darmwand passeren en in het lichaam terecht komen waar het een belasting vormt en ziekte veroorzaakt. Tevens vergroot het de kans op allergieën. Allergieën wekken histamine op. Maar wist je dat ook ons voedsel soms histamine bevat of het lichaam aanzet tot het extra vrijgeven van histamine? Histamine is een stofje dat van nature door ons lichaam wordt aangemaakt, wanneer het wordt aangevallen door bv. een ziekteverwekker of bij allergieën. Sommige mensen kunnen echter het enzym om histamine weer uit het lichaam te verwijderen, niet goed aanmaken. Als dan toch veel histamine-rijk voedsel wordt gegeten, kan een histamine-stapeling ontstaan. Omdat histamine ook een boodschapper is in het zenuwstelsel, kan dit een scala aan problemen tot gevolg hebben. Christine kan je helpen dit probleem om te buigen.

AFLEESFOUTJES IN DNA

Ons DNA is ons handboek voor de aanmaak van proteïnes, de basis van bijna alle stofjes in ons lijf. Soms staan er foutjes geprogrammeerd in ons DNA, maar weet ons lijf dit te compenseren. Vaker nog ontstaan er fouten bij het aflezen van deze informatie (dus het kopiëren van de chromosoom-strengen). Dit is te vergelijken met het wegvallen of toevoegen van een letter in een woord. Dit woord heeft dan ineens een compleet andere betekenis dan in de eerste instantie bedoelt was en veroorzaakt nu ruis. In het lichaam veroorzaakt zo’n afleesfout, de aanmaak van andere proteïnes dan bedoelt. En krijg je dus andere commando’s in je systeem. Christine is nu nog beter in staat om aflees-foutjes in je DNA op te sporen (zogenaamde SNP-ers) en deze te corrigeren, waardoor ziekte veroorzaakt door (epi-)genetische factoren kan worden voorkomen.

Andere onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de bijscholing waren: fysiologie & pathologie van ons voortplantingsstelsel, bijnieren (bv burn out), schildklier en pancreas (bloedsuiker problematiek) en ook fysiologie & pathologie van de huid, haren, nagels en tanden.

Maak nu een afspraak met Christine!