Suzanne bijscholing optometrie, visuele training en chiropractie

Bijscholing Canada - Jasperse praktijkencentrum

Suzanne bijscholing optometrie, visuele training en chiropractie

“Zo, ik ben weer terug, en ik heb er zin in!

Na twee weken kennisuitwisseling in Toronto ben ik weer helemaal geïnspireerd en klaar om aan de slag te gaan. Ik heb mee mogen lopen met optometrie, visuele training en chiropractie. Het was bemoedigend om te zien hoe optometrie in Canada en Nederland hetzelfde wordt uitgevoerd. De visuele training was een eye-opener voor me. De ruimte was ongeveer zo groot als een halve gymzaal, een paradijsje, met allerlei materialen en computer systemen om het visuele systeem optimaal te trainen. Er hingen ballen met letters aan touwen van het plafond, matten om op te oefenen op de vloer en touchscreens voor ingewikkeldere vaardigheden. Een hele speelse omgeving.

Presentatie gegeven over chiropractie

De praktijkeigenaar had mij van te voren gevraagd om een presentatie te houden over chiropractie en hoe chiropractie en optometrie elkaar kunnen aanvullen en versterken. Heel fijn om ook iets terug te mogen doen en om kennis en ideeën te delen met gelijkdenkenden. Ze waren net zo enthousiast als ik!

Werkmethodiek en praktijkvoering in Canada

Omdat chiropractie in Canada net zo normaal is als fysiotherapie in Nederland, was ik benieuwd naar de werkmethodiek en praktijkvoering van de chiropractor daar. Dit had ik nog niet van te voren geregeld en wilde ik doen wanneer ik in Toronto zou arriveren. Dit bleek niet nodig te zijn. Ik was gezegend met een aardige buurman in het vliegtuig, wiens goede vriend chiropractor is. Zodoende heb ik contact opgenomen en kon ik een week later bij de beste man terecht. Hij heeft mij vol enthousiasme verteld over chiropractie in Canada en ik heb een kijkje in zijn keuken (letterlijk en figuurlijk) mogen nemen betreft behandeling en bedrijfsvoering. Ook hier was het goed om te zien dat dit eenstemmig is met hoe we in Nederland werken.

Cursus Dynamic Neuromuscular Stabilization

En eindelijk kon ik deel 2 van de cursus Dynamic Neuromuscular Stabilization van ‘the Prague School’ doen, gebaseerd op de revolutionaire aanpak vanuit neuroontwikkelings- en rehabilitatie principes van bekende biomechanicagiganten. DNS is ontworpen om herstel en stabilisatie van de functie van het bewegingsapparaat te bevorderen.

Met andere woorden, Suzanne helemaal blij.”