Verandering contracten zorgverzekering fysiotherapie

Zorgverzekering vergoeding - Jasperse praktijkencentrum

Verandering contracten zorgverzekering fysiotherapie

Graag willen we u voorbereiden op de beslissing van To the Core fysiotherapie om in 2020 met een groep verzekeringen geen contract aan te gaan. Wellicht heeft u al iets vernomen van de vele administratieve lasten, behandelindex, lage tarieven en behandelplafonds waarmee de verzekeraars op dit moment de paramedici belasten. Daardoor wordt het voor veel praktijken moeilijk om het hoofd boven water te houden. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit die we u willen bieden, en van onze werkvreugde. Wij hopen op uw begrip.

Wat betekent dat voor u?

In 2020 zal To the Core alleen contracten hebben met CZ en VGZ.

  • Onder CZ vallen: CZ, Ohra en Nationale Nederlanden.
  • Onder VGZ vallen: VGZ, UNIVE, Bewuzt, IZA, IZZ, Aevitae , ZEKUR, UMC, United Consumers.

Mocht je verzekerd zijn bij een van deze verzekeraars, dan verandert er niets voor u.

Mocht uw verzekering er niet onder vallen, dan kunt u nog vóór 1 januari 2020 overstappen. Wilt u bij een verzekering blijven waar wij geen contract mee hebben, dan kunt u na afloop van de behandeling bij de balie pinnen en krijgt u een rekening mee, zoals ook bij een chiropractie of kinesiologie behandeling.
die je zelf kunt indienen bij jouw verzekering. Wat je terug krijgt, hangt af van je verzekering. In sommige gevallen krijg je 100% terug. In andere gevallen krijg je een groot deel terug. Helaas is er over 2020 nog niets bekend. Laat je goed informeren bij het afsluiten van je zorgverzekering in 2020 waar het hun vergoeding voor fysiotherapie betreft.