Yes! We gaan weer paarden behandelen!

Yes! We gaan weer paarden behandelen

Op veler verzoek gaan Jack & Christine zich weer beschikbaar stellen om paarden te behandelen. Jack, senior chiropractor met 35 jaar ervaring in functionele geneeskunde en Christine met 20 jaar ervaring als Neuro Energetisch Kinesioloog, vormen samen een zeer sterk duo. Samen delen ze al jaren hun kennis en ervaring, zowel bij de behandeling van mensen als bij het behandelen van paarden.

Functionele geneeskunde: oude wijsheden en nieuwe inzichten

Om een topprestatie neer te kunnen zetten, moet een paard in optimale conditie zijn. Hiervoor is het nodig om belangrijke mechanismen in het paardenlichaam te begrijpen. Door te zoeken naar onderliggende oorzaken in plaats van het alleen bestrijden van symptomen, kun je de functie bevorderen en een verdere ontwikkeling van blessures en ziekten voorkomen. Dit heet functionele geneeskunde.

Chiropractie bij paarden

Chiropractie, een belangrijk onderdeel van hun benadering, is een natuurlijke behandelmethode die stoornissen in het zenuwstelsel detecteert en corrigeert. Het zenuwstelsel verzorgt de communicatie in ons lichaam, waaronder het signaal van de hersenen naar de spieren. Door onze spieren bewegen botten en gewrichten, Deze beweging stimuleert weer de receptoren in banden, pezen, spieren, maar vooral in de gewrichten. En deze geven een signaal terug aan de hersenen. De hersenen weten dan hoe of wat je beweegt. Het is dus een feedback-systeem. Storingen in dit ‘computernetwerk’ kunnen door allerlei factoren worden veroorzaakt en leiden tot een verminderde belastbaarheid, waardoor uiteenlopende klachten en zelfs ziektes van weefsel en organen kunnen ontstaan. Dit noemt een chiropractor een ‘functionele laesie’.

Jack brengt het paard weer in balans door het detecteren en corrigeren van deze stoornissen. Door zijn jarenlange ervaring en expertise kan hij de oorzaak van de klachten aanpakken en de belastbaarheid van het paard herstellen.

Bij bewegingsklachten bij paarden kun je denken aan bijvoorbeeld:

 • Onregelmatigheid, kreupelheid
 • Problemen bij het recht richten
 • Over de schouder vallen
 • Op het bit leunen
 • Korte pasjes voor en/of achter
 • Beperking in de beweeglijkheid van het bekken (ook belangrijk bij de voortplanting)
 • Rug-, heup-, knieproblemen, enzovoort
 • Verzet, etc.

Neuro Energetische Kinesiologie

Christine Jasperse-Breidenbach, is een echte pionier op het gebied van Neuro Energetische Kinesiologie en brengt haar eigen unieke expertise ook in bij het behandelen van paarden. Christine heeft een verfrissende benadering van paardenbehandeling te bieden. Haar benadering omvat het gebruik van kinesiologie, een natuurlijke techniek om de gezondheid van het lichaam te helpen herstellen.

Stress bij paarden

Christine behandelt een breed scala aan emotionele stress bij paarden, van angst na een ongeluk tot sociale isolatie na vroegtijdige scheiding van de kudde. Door stress of blokkades in het paardenlichaam te identificeren en te corrigeren, helpt Christine paarden om in balans te komen en beter te presteren. Met handgrepen en acupressuurpunten adresseert ze stap voor stap alle betrokken hersenonderdelen, waardoor de lading van gebeurtenissen kan worden afgehaald en het paard weer onbevangen zichzelf kan zijn.

Energetische stress

Naast emotionele stress richt Christine zich ook op energetische stress. Ze gelooft dat het lichaam meer is dan alleen het tastbare en zichtbare. Door gebruik te maken van kennis uit de Oosterse filosofie over meridianen en acupunctuurpunten, helpt ze blokkades op te lossen en het energetische evenwicht te herstellen. Deze holistische benadering maakt het mogelijk om elk levend wezen te behandelen met kinesiologie.

Goede voeding is essentieel

In de praktijk van Jack en Christine is voeding een essentieel onderdeel van de behandeling. Ze benadrukken het belang van voeding van hoge kwaliteit, zoals ongeraffineerd biologisch voedsel, en het optimaliseren van het microbioom van het paard. Dit draagt bij aan een goede spijsvertering en algehele gezondheid. Het microbioom, een complex ecosysteem van micro-organismen in het darmstelsel van het paard, speelt een cruciale rol bij het verteren van voedsel, het produceren van voedingsstoffen en het reguleren van het immuunsysteem.

Een verstoord microbioom bij paarden kan o.a. leiden tot:

 • Voedingstekorten en verteringsproblemen
 • Allergieën, mok, eczeem
 • Verstoringen in het immuunsysteem
 • Koliek en gasvorming
 • Gewrichtsontstekingen
 • Rugklachten
 • Onrustig gedrag, angst
 • Buikpijn
 • Drachtigheidsproblemen
 • Overgewicht
 • Leer- en ontwikkelingsproblemen
 • De lijst is uiteraard nog veel langer

Wanneer en waar zijn Jack & Christine beschikbaar voor de behandeling van paarden?

Wanneer: Jack en Christine zijn om de drie weken beschikbaar. En dat is de ene keer op woensdag en de andere keer op vrijdag.
Waar: Stal Prooijen in Middelburg.

Maak een afspraak

Door hun holistische benadering en diepgaande kennis dragen Jack en Christine niet alleen bij aan het welzijn en de prestaties van mensen, maar dus ook bij dieren, in dit geval bij paarden.

Wil je weten wat Jack & Christine voor jouw paard(en) kunnen betekenen, maak dan snel een afspraak bij de balie van Jasperse Praktijkencentrum.