Aankondiging: nieuwe optologe Kim Rooms

Kim Rooms Optologie - Jasperse Praktijkencentrum

We zijn blij en trots dat we Kim Rooms in onze Praktijk mogen ­verwelkomen:

Ik hou ervan mensen te ­helpen om de oorzaak van visueel ­discomfort te ontdekken en verder te gaan dan de ‘standaard’ oogtest die zich beperkt tot een 10/10 zicht. Zien omvat immers veel meer dan een gezichtsscherpte van 10/10.


In 2008 studeerde Kim af als Bachelor Optiek en Optometrie in Brussel. Kort nadat ze afstudeerde, opende ze haat functionele optometriepraktijk in Oostende. In 2013 liep ze stage bij enkele gerenommeerde functioneel optometristen in de Verenigde Staten.

Vorig jaar volgde ze de universitaire opleiding Master in Clinical Optometry and Vision Therapy. Al bij de aanvang van haar opleiding wist ze dat ze actief wou zijn in de functionele optometrie.

Ik vind het elke keer weer een fijne uitdaging om mensen niet alleen scherp, maar ook comfortabel te laten zien.”


Wat is Optologie?

Optologie gaat verder dan een ‘standaard’ oogtest. Bij optologie zorgen we dat je zo efficiënt en comfortabel mogelijk visuele informatie op kan nemen en verwerken. Naast je gezichtsscherpte worden ook allerlei andere factoren geëvalueerd die het efficiënt zien beïnvloeden en voor klachten kunnen zorgen. Aan de hand van de metingen kan Kim precies ­bepalen hoe goed jij ziet en hoeveel energie dat jou kost.

Een visueel-technisch ­onderzoek en het verzamelen van de visuele factoren die bepaalde klachten kunnen verklaren behoort tot de mopgelijkheden. Naargelang de aard van de problematiek kan Kim dit verder aanvullen met een evaluatie van de oogsamenwerking, de scherpstelling, de flexibiliteit waarmee de scherpstelling verloopt en de uithouding van de scherpstelling die bepaalt hoe vermoeiend het van dichtbij kijken voor jou is.

Lees hier meer over Optologie >>

Lees hier meer over Kim Rooms >>