Kim Rooms

Kim Rooms Optologie - Jasperse Praktijkencentrum

Kim Rooms


Optoloog

Kim studeerde in 2008 af als Bachelor Optiek en Optometrie in Brussel. Kort daarna opende zij haar eigen praktijk voor functionele optometrie. Sinds 2023 is zij werkzaam bij Jasperse Praktijkencentrum. Kim is erg leergierig en heeft een intense passie voor haar vak. Daarom is ze zichzelf continu verder aan het ontwikkelen in haar vakgebied.

Optologie - Jasperse praktijkencentrum
Kim Rooms Optoloog - Jasperse praktijkencentrum
Kim Rooms Optoloog - Jasperse praktijkencentrum

De oogsamenwerking en de kwaliteit van de oogbewegingen in grote mate de manier waarop we zien.

Mijn naam is Kim Rooms en ik woon samen met mijn vriend, mijn 2 kindjes, 2 honden en 2 poezen aan de Belgische kust.

Ik studeerde in 2008 af als Bachelor Optiek en Optometrie in Brussel. Kort nadat ik afstudeerde, opende ik mijn functionele optometriepraktijk in Oostende. In 2013 volgde ik stage bij enkele gerenommeerde functioneel optometristen in de Verenigde Staten. Vorig jaar volgde ik de universitaire opleiding Master in Clinical Optometry and Vision Therapy.

Al bij de aanvang van mijn opleiding wist ik dat ik actief wou zijn in de functionele optometrie. Visuele vaardigheden omvatten veel meer dan een gezichtsscherpte van 10/10: zo bepalen bijvoorbeeld de oogsamenwerking en de kwaliteit van de oogbewegingen in grote mate de manier waarop we zien. Het visueel systeem bestaat niet alleen uit de ogen: ook het zenuwstelsel oefent een grote invloed uit op het zien. Mensen niet alleen scherp, maar ook comfortabel laten zien is een uitdaging die ik met plezier aanga.

We kunnen de ogen nu eenmaal niet los zien van het lichaam.

In het visueel-technisch en het ontwikkelingsoptometrisch onderzoek worden de visuele vaardigheden getest. Er zijn echter nog zaken die een invloed hebben op het visuele systeem en de visuele informatieverwerking. We kunnen de ogen nu eenmaal niet los zien van het lichaam. Bij bepaalde problematieken wordt het optometrisch onderzoek aangevuld met het testen van primaire reflexen.

Bij problemen zoals niet-aangeboren hersenletsels en oogsamenwerkingsproblemen maak ik ook vaak gebruik van syntonics (lichttherapie).

Een functioneel optometrisch onderzoek gaat verder dan de standaard oogtes

Een functioneel optometrisch onderzoek gaat verder dan de standaard oogtest die zich beperkt tot een zicht van 10/10. Visueel discomfort kan verholpen worden door middel van een bril, oefeningen, of tips rond visuele hygiëne.

Ik kijk ernaar uit om samen te werken met andere disciplines die, net als ik, een holistische visie hebben!

Wilt u meer weten over optologie?

U leest meer over deze chiropractie op deze pagina.