Arnaud Vergauwe. Onze nieuwe Chiropractor

Een nieuw gezicht in Chiropractie: Arnaud Vergauwe.

Binnen de muren van Jasperse Praktijkencentrum is recentelijk een frisse wind gaan waaien met de komst van Arnaud Vergauwe, een jonge en gedreven Chiropractor uit Gent. Met zijn charmante Vlaamse accent en een achtergrond die zowel in de Fysiotherapie als Chiropractie ligt, brengt Arnaud een rijke verscheidenheid aan kennis naar de praktijk. We zijn dan ook zeer enthousiast om aan u voor te mogen stellen:

Arnaud Vergauwe

Chiropractor Arnaud Vergauwe, onze nieuwe Chiropractor bij Jasperse Praktijkencentrum, brengt een passie voor zijn vak en voor het leven mee. Geboren en getogen in het vredige landschap van ‘Het Meetjesland’, een regio net boven Gent en net onder de Nederlandse grens, heeft Arnaud van jongs af aan een diepe verbinding met het platteland ontwikkeld.

Op 27-jarige leeftijd heeft hij al een verscheidenheid aan interesses ontwikkeld die zijn professionele leven prachtig aanvullen.

Een familie vol zorgverleners

Dat Arnaud in de zorg is terechtgekomen, is niet zo vreemd, want zijn familie bestaat voornamelijk uit medische professionals. Zijn moeder heeft een opleiding als verpleegster afgerond, zijn zus is gespecialiseerd in perinatale fysiotherapie, en zelfs zijn nichten en oom hebben carrières in de gezondheidszorg als psychologe, dermatologe en oogarts. Zijn familie heeft dus een sterke achtergrond in medische en verzorgende beroepen, wat ongetwijfeld zijn interesse en passie voor gezondheidszorg heeft beïnvloed.

Van geneeskunde naar Chiropractie

Arnaud begon zijn academische carrière met een studie Fysiotherapie in Gent. Aanvankelijk was zijn interesse gericht op geneeskunde, maar hij ontdekte al snel dat deze richting niet voldeed aan zijn verwachtingen. Het protocollaire karakter van de geneeskunde en de competitieve sfeer onder studenten spraken hem minder aan. De concurrentie bestaat volgens Arnaud niet alleen onder studenten, maar weerspiegelt ook de dynamiek van de bredere medische gemeenschap, waar de mogelijkheid om te specialiseren vaak beperkt wordt door de beschikbaarheid van plaatsen, wat vooral een concurrerende in plaats van een collaboratieve geest bevorderde. En dat past minder bij de visie die Arnaud heeft over zorgverlening.

Een holistische benadering van gezondheid

Dit besef leidde hem naar het veld van Chiropractie, een richting die hij ontdekte tijdens zijn derde jaar van zijn studie Fysiotherapie, die hem een verfrissend alternatief bood.

De holistische kijk op gezondheid die Chiropractie hem bood, trok hem in het bijzonder. Het resoneert met zijn eigen overtuigingen over gezondheidszorg als een combinatie van wetenschap, persoonlijke interactie, en op maat gemaakte behandelplannen die verder gaan dan standaardprocedures die je onder andere bij Fysiotherapie wel veel ziet voorkomen. Na het behalen van zijn diploma in de Fysiotherapie, vervolgt Arnaud, terwijl hij ook als Fysiotherapeut aan de slag gaat, direct met een nieuwe opleiding in Parijs waar hij vervolgens zijn diploma Chiropractie behaalt.