De preventieve functie van de Chiropractor

De preventieve functie van de Chiropractor?

Mensen bezoeken een Chiropractor om verschillende redenen. Sommigen zoeken hulp bij rugpijn, nekpijn of hoofdpijn. Anderen willen hun prestaties op het sportveld verbeteren. Sommigen willen beter slapen of beter met stress omgaan. Verrassend genoeg gaat bijna 50% van de chiropractische cliënten naar hun Chiropractor om hun gezondheid en welzijn te behouden. Dit noemen Chiropractoren onderhoudszorg.

  Onderhoudszorg

  Onderhoudszorg houdt in dat regelmatige behandelingen helpen om de functie van je wervelkolom en zenuwstelsel optimaal te houden. Dit helpt je niet alleen je beste zelf te zijn, maar voorkomt ook nieuwe episodes van pijn.

  Regelmatige chiropractische behandelingen kunnen ervoor zorgen dat je wervelkolom flexibel en goed uitgelijnd blijft, wat essentieel is voor de bescherming van je zenuwstelsel en de juiste informatieverschaffing naar je hersenen en daarmee het instant houden van de algehele gezondheid. Onderzoek toont aan dat onderhoudszorg verstandig is als je optimaal wilt functioneren.

  Wanneer je hersenen niet de juiste signalen naar je kernspieren sturen, loop je een hoger risico op lage rugblessures. Een gebrek aan kernstabiliteit kan miniblessures aan de wervelkolom veroorzaken bij elke beweging.

  Pijn ontstaat vaak niet zomaar

  Het is meestal het resultaat van langdurige, onopgemerkte problemen. Alle stressfactoren in het leven kunnen zich opstapelen en invloed hebben op de manier waarop je hersenen communiceren met je kernspieren. Dan hoeft er maar een kleinigheid mis te gaan en je eindigt met een acuut probleem zoals ­ischias, lumbago of een hernia. Het doel van onderhoudszorg is om de emmer leeg te gooien voordat je symptomen ervaart die een grote invloed hebben op je leven.

  Aanzienlijk minder pijn door Chiropractische preventie

  Een Zweedse studie uit 2018 onderzocht de voordelen van onderhoudszorg bij mensen met lage rugpijn. In deze studie volgden onderzoekers 328 patiënten die naar 40 verschillende Zweedse Chiropractische klinieken gingen. De patiënten die goed reageerden op de eerste behandelingen, werden een jaar lang gevolgd. De ene groep kreeg onderhoudszorg, terwijl de andere groep alleen zorg kreeg wanneer ze symptomen hadden. De patiënten in de onderhoudszorggroep werden elke 1 tot 3 maanden gezien met de bedoeling dat ze werden gecontroleerd en behandeld voordat er substantiële pijn terugkwam. Patiënten in de controlegroep werd gevraagd te bellen als en wanneer de pijn terugkwam. Ze werden vervolgens behandeld totdat ze beter werden en gevraagd opnieuw te bellen als de pijn terugkwam.

  Wat de onderzoekers ontdekten was dat de onderhoudszorggroep gemiddeld 13 dagen minder pijn per jaar had vergeleken met de symptoomgerichte groep. Met minder dan twee extra bezoeken per jaar! Dit laat zien dat regelmatige bezoeken aan de Chiropractor zinvol zijn, zelfs als je geen symptomen hebt.

  Sommige patiënten in deze groep hadden zelfs nog meer baat kunnen hebben als de Chiropractoren hun bezoeken zelf hadden kunnen inplannen wanneer dat nodig was. Maar feit is, dat de studie aantoont dat zelfs met deze beperking onderhoudszorg aanzienlijke voordelen kan bieden.

  Conclusie, Chiropractische onderhoudszorg kan problemen helpen voorkomen!

  Het is essentieel om je wervelkolom goed te laten functioneren, zelfs zonder pijn of symptomen. Regelmatige Chiropractische behandelingen kunnen helpen om je gezondheid op peil te houden en toekomstige problemen te voor­komen. Als je optimaal wilt functioneren, overweeg dan Chiropractische onderhoudszorg. Het onderzoek bewijst duidelijk het nut hiervan.


  Maak een afspraak met één van onze chiropractoren voor meer informatie:

  Via E-mail: info@jaspersepraktijkencentrum.nl
  Of telefonisch via: 0118-471823

  Meer informatie over Chiropractie >>

  Lees ook…

  Arnaud Vergauwe. Onze nieuwe Chiropractor

  Binnen de muren van Jasperse Praktijkencentrum is recentelijk een frisse wind gaan waaien met de komst van Arnaud Vergauwe, een jonge en gedreven Chiropractor uit Gent. Met zijn charmante Vlaamse accent en een achtergrond die zowel in de Fysiotherapie als Chiropractie ligt, brengt Arnaud een rijke verscheidenheid aan kennis naar de praktijk. We zijn dan ook zeer enthousiast om aan u voor te mogen stellen …

  Lees verder »