Christine Jasperse-Breidenbach

Kinesiologie - Christine Breidenbach- Jasperse Praktijkencentrum

Christine Jasperse-Breidenbach


Kinesioloog

In 2004 ontmoette Christine oprichter Jack tijdens een NOT training die ze gezamenlijk deden. Daarna ging alles in een stroomversnelling… Ze behaalde haar licenties, verhuisde naar Zeeland en startte haar praktijk binnen Jasperse Praktijkencentrum. Ondanks dat het soms flink aanpoten is, heeft ze nooit een seconde spijt gehad van deze stap. Het is voor Christine geen beroep, maar een levenswijze geworden. Christine geniet van het behandelen van alle generaties en inmiddels ook generaties die weer nieuwe generaties meebrengen.

“Ik ben mijn leraren dankbaar dat ik van hen dit mooie vak heb mogen leren waarmee ik inmiddels al zoveel heb kunnen betekenen voor mensen.”

behandeling-kinesiologie-2
behandeling-kinesiologie-4
Christine met haar paarden

Ik kijk breed naar de vraagstukken waar mensen mee komen en werk passend per situatie.

“Elke zwakte of ziekte in het lichaam is een gelegenheid om een dieper liggend probleem op te lossen, is eigenlijk mijn levensmotto. Ik kijk dus op een vrij opportunistische manier naar klachten en symptomen. Het lichaam vertelt een verhaal, over de dingen die energie hebben gekost of stress hebben opgeleverd in het verleden en die nu een ‘afdruk’ achterlaten in het functioneren. Kinesiologie biedt mij de mogelijkheid om op zoek te gaan hiernaar en om deze blokkade in het functioneren op te lossen.”

“Mijn jarenlange ervaring in de automatisering en Human Resource management hebben mij mede hierin gevormd. Ik zie het lichaam als een computertje dat bewuste, maar ook onbewuste ervaringen opslaat. Met name onbewuste ervaringen, vaak al opgedaan in onze jeugd, kunnen van invloed zijn op onze levenshouding. Maar ook medicijnen en andere ‘belastende’ stofjes kunnen processen in ons lichaam voor langere tijd veranderen. Ik geniet van het proces om ogenschijnlijk onsamenhangende klachten onder een gemeenschappelijke en logische noemer te krijgen.”

“Hiervoor gebruik ik zowel mijn duizenden studie-uren kinesiologie, alsmede vakoverstijgende kennis op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie, oligotherapie, bioresonantie, psychologie en oosterse filosofie. Zelfontplooiing is onontbeerlijk in mijn vak en ik geniet dan ook van de kennis en ervaring die ik opdoe door de samenwerking met de andere disciplines, waaronder de chiropractoren zoals mijn man en dochterlief.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Ik ben met dit vak in aanraking gekomen nadat ik zelf lichamelijk en geestelijk vastliep in mijn beroep als Human Resource manager. De kinesioloog waar ik bij kwam, gaf ook cursussen en ik was nieuwsgierig en gefascineerd genoeg om mee te doen. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ‘Ik wilde kinesioloog worden EN ik wilde er héél goed in worden’. En zo geschiedde… Een bijkomend voordeel is dat het nooit verveelt.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Dit vak vraagt om een ‘buiten de box’ benadering. Het stimuleert je speur en onderzoek kwaliteiten. Ik ben ‘het leven’ beter gaan begrijpen. Ik zeg weleens dat ze dit vak eigenlijk op de basisschool zouden moeten geven, want dat zou een hoop problemen schelen. Het heeft mij persoonlijk zowel een betere gezondheid opgeleverd, alsook emotioneel belastbaarder gemaakt voor de ‘impacts’ van het leven. Dit wens ik ook een ander toe en motiveert mij in mijn behandelingen.”

Wilt u meer weten over kinesiologie?

U leest meer over kinesiologie op deze pagina.

NAET EHBO BIJ ALLERGIEËN

Het aantal allergieën neemt helaas steeds meer toe, zelfs bij baby’s. Dit kan zijn na het gebruik van medicijnen, na het eten van verkeerd voedsel, of na b.v. een vaccinatie of een verdoving.

Wat zijn de mogelijke oplossingen?

Een van de opties is NAET-therapie, wat staat voor Namrudipad Allergy Elimination Technique. Een combinatie van kinesiologie en acupunctuur die effectief kan zijn in het elimineren van allergieën uit het lichaam. Deze therapie wordt wereldwijd toegepast door meer dan 10.000 therapeuten.

Zelf acupressuurpunten stimuleren

Om te zorgen dat de belastende stoffen zo snel mogelijk het lichaam weer verlaten, kunt u zelf een aantal acupressuurpunten stimuleren die als het ware de sluizen tijdelijk even helemaal open zetten.

Op de tekening ziet u welke punten en in welke volgorde. De beschrijving hieronder maakt ze nog makkelijker te vinden.

Elk puntje masseert u met uw duim of 2 vingers circa 1 minuut.
Bij baby’s en dieren wrijft u beter 15x van nek tot staartbeen. Start aan de rechterzijde van uw lichaam en werk met de klok mee. Het eerste puntje is gelijk aan het laatste puntje.
Let op: puntje 7 en 10 overslaan in geval van zwangerschap.

 1. Einde spleetje tussen duim en wijsvinger aan de bovenzijde van de hand.
 2. Richting buitenzijde pols onder de vouw aan de binnenkant van de hand.
 3. Einde spleetje bij gebogen elleboog.
 4. Idem dito aan linkerzijde.
 5. Idem dito aan linkerzijde.
 6. Idem dito aan linkerzijde.
 7. Vier vingers boven de enkel.
 8. Tussen grote en tweede teen, twee vingers boven einde spleetje.
 9. Idem dito aan rechterzijde.
 10. Idem dito aan rechterzijde.
 11. Eindig door nogmaals het beginpunt te masseren (zie 1).

Wanneer allergieën aanhouden, maakt u natuurlijk beter een afspraak met uw therapeut. Christine Jasperse-Breidenbach is als Kinesioloog en NAET practitioner gespecialiseerd in het elimineren van allergieën en het oppeppen van uw immuunsysteem.