Joost Glorieux

Joost Glorieux- Jasperse Praktijkencentrum

Joost Glorieux


Chiropractor

Joost behaalde in 2002 zijn titel ‘Doctor of Chiropractic’ aan het Anglo-European College of Chiropractic in Bournemouth (Engeland). Hij is sinds 2003 werkzaam bij Jasperse Praktijkencentrum. Daarnaast heeft hij zijn eigen praktijk in België.

Joost ziet de aanpak binnen Jasperse Praktijkencentrum als de meest veilige en efficiënte manier om veel voorkomende pijnklachten aan te pakken. Hij heeft een bijzondere interesse voor sportblessures en pijneducatie. Sinds 2008 staat hij in voor de opleiding van pas afgestudeerde collega’s in België (lid van Graduate Education Program commissie bij de Belgian Chiropractors’ Union).

Joost Glorieux Chiropractie - Jasperse Praktijkencentrum
Joost Glorieux Chiropractie - Jasperse Praktijkencentrum

Jasperse praktijkencentrum is een boeiende plek om te werken en te leren.

“Ik ben Joost Glorieux, getrouwd met Catharina, en vader van twee (Renee en Vic). Ik woon in Oostende, de stad aan Zee in België! Ik werk sinds 2003 in Jasperse praktijkencentrum. Wat eerst begon als een plek om ervaring op te doen is over de jaren uitgegroeid tot een vaste werkstek in Vlissingen. Ik combineer dit met het runnen van mijn eigen praktijk in Oostende. Voor mij is het Jasperse praktijkencentrum een boeiende plek om te werken en te leren, niet alleen van mijn collega’s maar ook van mijn patiënten.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Mijn beroep laat me toe om allerhande mensen te helpen met hun klachten. Deze klachten worden soms zo erg dat ze niet meer in staat zijn om hun dagelijkse activiteiten normaal uit te voeren. Bij kunnen dragen aan het herstel hiervan geeft veel voldoening.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Als chiropractor evalueren we op verschillende vlakken de situatie en proberen daar gericht een antwoord op te bieden. Meestal met goed resultaat moet ik zeggen. We hebben de juiste kennis en werkervaring om mensen op een zeer efficiënte manier te kunnen helpen.”

Wilt u meer weten over chiropractie?

U leest meer over chiropractie op deze pagina.