Joyce van Gelder

Joyce van Gelder- Jasperse Praktijkencentrum

Joice van Gelder


fysiotherapeut ademtherapeut

Joyce van Gelder is sinds 2010 fysiotherapeute en Lid Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR), geregistreerd in het BIG- en deelnemer klachtenregeling KNGF.

Sinds 2015 is ze werkzaam bij Jasperse Praktijkencentrum.

“Als u bij mij langs komt wordt u op maat behandeld; ik kijk naar de mens als een geheel in de behandeling. We bestaan niet uit losse stukken en zo zal ik altijd binnen het gehele plaatje zoeken om uw klacht samen met u op te lossen, te verbeteren of er beter mee te leren omgaan.”

Joyce van Gelder- Jasperse Praktijkencentrum
Joyce van Gelder Echografie - Jasperse Praktijkencentrum
Joyce en Thijmen - Jasperse praktijkencentrum
Joyce van Gelder - Jasperse praktijkencentrum

U kunt bij Joyce terecht voor:

  • Holistische fysiotherapie
  • Echografie
  • Een all-in traject bij chronische pijnklachten ( triggerpoint reset traject)
  • Resonantietherapie
  • Fascia therapie/ taping/ revalidatie

Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor het menselijk lichaam.

“Misschien komt het doordat ik zelf met vage gezondheidsklachten kampte en naar oplossingen zocht (die ik na een lange zoektocht heb kunnen vinden). Daarom lag het voor de hand om fysiotherapie te gaan studeren. In 2010 heb ik mijn diploma gehaald.

Tijdens mijn eerste jaren als fysiotherapeut vroeg ik me regelmatig af of mijn behandelingen het verschil maakten. Gingen de klachten over omdat er tijd overheen ging of hielp de therapie? Ik wist het niet.

Na verschillende opleidingen te hebben gevolgd die mij als behandelaar in staat stelden het lichaam als geheel te behandelen zag ik direct resultaat. Mijn patiënten knapten snel op. Ik was in mijn nopjes.

Maar toch bleef er nog iets knagen: Het overgrote deel van mijn patiënten kon ik van hun klachten af helpen. Een goede zaak natuurlijk. Maar een klein aantal mensen zag ik na het herstel weer terugkomen, maar nu met een andere klacht. Ook zag ik een groep chronische patiënten waarbij de klachten maar niet overgingen…  Miste ik iets?

En toen kwam het triggerpoint reset traject op mijn pad: De missing link. Oftewel de rol van het zenuwstelsel. Bij chronische pijn hebben we in de meeste gevallen te maken met een overprikkeling daarvan. Met dit traject lukte het opeens wel om juist deze mensen met chronische pijnklachten verder te begeleiden naar een blijvend pijnvrij leven.

In 2020 ben ik me gaan bekwamen in resonantietherapie. Een mooie toevoeging aan mijn arsenaal, omdat het met trilling mogelijk is om dieper te komen dan waar mijn handen kunnen reiken.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“In eerste instantie, omdat ik zelf gezondheidsklachten had en oplossingen zocht. Daarna, omdat ik een manier zocht om mensen met onbegrepen chronische klachten verder te helpen. Ook omdat ik mijn leven lang zelf met vage onbegrepen klachten te maken heb gehad. Ik heb mijn klachten overwonnen, dus ik weet dat het mogelijk is. Ik voel me meer dan gedreven om al mijn ervaring, kennis en kunde met anderen te delen.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het allermooiste vind ik dat ik een rol mag spelen binnen een proces waarin mensen ‘helen’ door ze te coachen, ondersteunen en begeleiden. Dat geeft me ontzettend veel energie en vervult me met trots. Daarnaast het feit dit een vak is dat me in staat stelt om te blijven ontwikkelen en groeien. Het verveelt nooit.”

Wilt u meer weten over Fysiotherapie?

U leest meer over fysiotherapie op deze pagina.
U leest meer over echografie op deze pagina.
U leest meer over het Triggerpoint reset traject op deze pagina.
U leest meer over resonantietherapie op deze pagina.
U leest meer over ademtherapie op deze pagina.