Jack Jasperse

Jack Jasperse- Jasperse Praktijkencentrum

Jack Jasperse

Chiropractor

Jack is oprichter en naamgever van Jasperse Praktijkencentrum. Hij studeerde in 1988 af aan de Anglo-European College of Chiropractic in Bournemouth (Engeland). Na ervaring op gedaan te hebben in een andere praktijk, heeft hij in 1994 de deuren geopend van dit multidisciplinaire praktijkencentrum.

Hij kent als geen ander de waarde van samenwerken met andere disciplines. “De kracht van Jasperse praktijkencentrum is dat we over de grens van ons eigen vakgebied heen kijken, en daar plukken onze cliënten de vruchten van”.

Jack Jasperse- Jasperse Praktijkencentrum
Jack Jasperse- Jasperse Praktijkencentrum
Jack Jasperse- Jasperse Praktijkencentrum

Vanaf de aanvang was mijn insteek om zorg te verlenen met een holistische kijk.

“In 1994 besloot ik om voor mijzelf te beginnen. Vanaf de aanvang was mijn insteek om zorg te verlenen met een holistische kijk. Dus niet alleen kijken naar een specifieke klacht, maar naar het totaalplaatje. Soms gaat dit verder dan de kennis en kunde van één bepaalde discipline. Dan is het belangrijk om samen te werken met andere specialisten. Daarom ook dat ik gekozen heb om een multidisciplinair zorgcentrum op te zetten.
Een plek waar heel veel kennis en kunde uit verschillende hoeken is ondergebracht. Met specialisten die, waar nodig, nauw samenwerken om de patiënt zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Over de jaren heen heb ik mijn eigen kennis ook flink uitgebreid en verbreed. Niet alleen chiropractie maar ook bijvoorbeeld in de richting van Neurale Organisatie Techniek en Dry Needling. Ook behandel ik samen met mijn vrouw al enige jaren dieren.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Toen ik 5 jaar oud was had mijn moeder een rughernia. In Nederland kon destijds niemand haar helpen. In die tijd waren er nog niet veel chiropractoren in Europa. Vanuit Middelburg werkte de dichtstbijzijnde in België. Het was toen normaal om een paar uur in de auto te zitten om naar de chiropractor te gaan. Deze chiropractor heeft mijn moeder toen goed kunnen helpen. Hierna gingen we met het hele gezin eens in de zoveel tijd naar de chiropractor in België. Hier werd flink voor gespaard, kleding maakte mijn moeder zelf, maar voor gezondheid was altijd geld.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het mooiste is dat je mensen een betere kwaliteit van leven kunt geven, zowel jong als oud. Als je iemand binnen krijgt met fikse klachten en je deze kunt wegnemen of verminderen; dat is een prachtige ervaring. Daarnaast heb ik een groot aantal patiënten die al geruime tijd bij mij komen om alles ‘bij te houden’ als het ware. Met deze mensen bouw je een band op, dat maakt het werk ook heel persoonlijk.”

Wilt u meer weten over chiropractie?

U leest meer over chiropractie op deze pagina.