Suzan Heij

Suzan-Heij

Suzan Heij

Fysiotherapeut,  Neurosensomotore reflexintegratie therapeut (MNRI)

In oktober 2023 ben ik begonnen bij Jasperse praktijkencentrum. Ik werk samen met Thijmen en Joyce. 

Het liefst behandel ik mensen die zoekende zijn naar een duurzame oplossing voor langdurige of recidiverende klachten. Maar ook (jonge) voetballers hebben mijn aandacht. Mede doordat ik jarenlang zelf heb gevoetbald t/m internationaal niveau en 3 jaar bij BVO Willem II de verzorging van het vrouwenteam in de eredivisie heb verzorgd c.q. georganiseerd.

Mijn visie:

Ik probeer de vraag van de cliënt te “lezen”, zodat maatwerk ontstaat. Een klacht zie ik als een disbalans in het lichaam.
De oorzaak hoeft (zeker) niet gelegen te zijn op de pijnlocatie, maar op deze plaats kunnen wel meerdere balansverstoringen samenkomen.

Vanuit de fysiotherapie is mijn startpunt het fysieke lichaam, waarbij de spieren en de aansturing vanuit de hersenen mijn speciale aandacht hebben. Tevens wordt gekeken vanuit bewegingsketens.

De spieren beoordeel ik op agonistische functie (o.a. coördinatie en kracht) i.c.m. samenwerking met de synergist en/of antagonist. Door actieve oefeningen gericht op gevoel ontstaat autonomie in het bewegen. Gerelateerd naar Mobilizing Awareness dat gebaseerd is op de inzichten van Thomas Hanna zijn boek “Somatics”.


Naast fysiotherapie ben ik ook neurosensomotore reflexintegratie therapeut (MNRI). De natuurlijke beweegpatronen, reflexen, zorgen ervoor dat ik verder kijk dan alleen de spier(en). De handvattingen en oefeningen zijn meestal krachtiger/effectiever dan in de fysiotherapie en er is meer aandacht voor stroming in het lichaam.

De balansverstoring in het lichaam beantwoord ik het liefst door de natuurlijke aansturing en balans te herstellen. Hierbij wordt gestreefd naar autonomie van de cliënt/patiënt en terugkeer naar het natuurlijk bewegen van het lichaam.
De samenwerking tussen het brein en de spieren om reactivering van spieren te realiseren heeft mijn aandacht.

Waarvoor kunt u bij mij terecht:

  • langdurige of recidiverende klachten (te beoordelen vanuit het fysieke lichaam)
  • spier-/peesklachten
  • idiopatische rugklachten
  • laag belastbaar en/of onvoldoende kunnen voldoen aan (sport)activiteiten
  • klachten onderste extremiteit
  • voetklachten